Технологічне відділення
готує фахівців для найстабільнішої галузі – харчової,
яка у світі та в Україні розвивається динамічно і є конкурентоспроможною.
Спеціальність: «Виробництво харчової продукції»
Технік – технолог – це фахівець, який має сучасні знання з:
- Прогресивних технологій виробництва продуктів харчування;
- Розробки і впровадження нових видів кулінарної продукції;
- Організації раціонального харчування;
- Управління якістю продукції на всіх етапах виробництва;
- Проектування і реконструкції підприємств харчування підприємств будь-якого типу;
- Організації щоденного і святкового обслуговування прийомів, банкетів;
- Визначення економічної ефективності впровадження технологічних і технічних рішень;
- З менеджменту підприємств харчування;
- Маркетингової діяльності підприємства;
- Економіки і планування підприємницької діяльністю.
Безперервне практичне навчання студентів проходить на провідних підприємствах. Кожен студент має можливість отримати робочу професію: кухаря, кондитера, бармена, офіціанта.
Молодший спеціаліст працює в системі ресторанного господарства на посадах: технолога, начальника цеху, бригадира підприємств різних типів, зав. виробництвом, керівника підприємства малої та середньої потужності, метрдотеля (адміністратора), а також на посадах згідно робочої професії, отриманої за період навчання в технікумі.
Спеціальність: «Ресторанне обслуговування»
Теоретичне навчання здійснюється за інноваційними, інформаційними технологіями з використанням персональних комп’ютерів. Високий рівень підготовки забезпечується вивченням циклу соціально-економічних, фундаментальних, професійно-орієнтованих та спеціальних дисциплін.
Майбутні ресторатори одержують практичні навички і знання з приготування страв і кулінарних виробів української та зарубіжної кухні, обслуговування гостей на підприємствах харчування різних типів, організації і проведення наукових досліджень; стандартизації і сертифікації продукції, сучасних інформаційних технологій; глибоку економічну і організаційно-управлінську підготовку з менеджменту, маркетингу, економіки підприємства, організації і планування виробництва, основи підприємництва, бухгалтерського обліку і фінансування.
Практичне навчання здійснюється в сучасних підприємствах ресторанного господарства міста Полтави, області, дитячих оздоровчих таборах «Орлятко», «Блакитна веселка» (смт. Кирилівка), Міжнародному дитячому центрі «Артек».
Студенти отримують робочу професію: оператора комп’ютерного набору, офіціанта, бармена.
Молодший спеціаліст займає посади: завідувача секцією, агента, інспектора кадрів, адміністратора, метрдотеля.