Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 02:50

Головна » 2011 » Вересень » 21 » 23 лютого – День Захисника Вітчизни
14:14
23 лютого – День Захисника Вітчизни

24 лютого о 13.00 в аудиторії 227 студентами групи ТМ – 12 була проведена відкрита виховна година на тему: «23 лютого – День Захисника Вітчизни»

       Це свято безпосередньо пов’язане з історією нашої країни, нашого народу і тому ми запропонували всім присутнім ще раз перегорнути сторінки нашої історії і ще раз впевнитись, як самовіддано захищали Батьківщину наші далекі и не дуже далекі нащадки. 
       Наша Батьківщина має значну історію, кожна її сторінка викликає у нас непідробне почуття гідності. Трохи уяви… і минуле «оживає» перед очима. Студенти групи розповіли про, те що декілька століть підряд Русь була загарбана Золотою Ордою. Довгим і знущівним був час монголо-татарського іга, і тому шанує народ тих невідомих героїв, які одержали перемогу в битві на полі Куликовому. Шведські і німецькі феодали на півночі також вирішили захопити наші прекрасні землі. Але їм не вдалося. Молодий князь Олександр Ярославович в 1240 році розбив шведів на річці Нева. Розповідаючи про цей епізод з історії присутні оглянули документальний фільм «Олександр Невський».
       Також не оминули розповісти про 1812 рік коли імператор Франції Наполеон на чолі своєї 600-тисячної армії напав на Росію. Розпочалася Вітчизняна війна, розпочалася всенародна визвольна боротьба… Ціною неймовірної мужності і хоробрості захисників нашої Батьківщини, Наполеон, вже бачивший себе переможцем, покинув Москву і з трудом вивів свою армію.
      Від війни 1812 року до Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років країна наша пережила багато різних випробувань. Це були роки великих здійснень, переворотів, відкриттів і досягнень. Але всі випробування померкли перед новим всенародним горем, яке спіткало мирних людей несподівано.
       Виступаючі зазначили, що не останньою була Велика Вiтчiзняна - i сьогоднi ще лунають вибухи i пострiли. Скiльки життiв покладено в Афганiстанi, скiльки скалiчено душ! Приднiстров'я, Абхазiя, Югославiя, Чечня, Єгипет... Найближче "вчора" i сьогоднi. На виховній годині ми знову повернулися пам'яттю і серцем до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків.


Доброю традицією у нашому навчальному закладі стало щорічне проведення "Тижнів циклових комісій”.

       З 01 по 11 березня 2011 року циклові комісії комерційних та товарознавчих дисциплін провели Тиждень комерсанта, який сприяв професійному становленню студентів, розкриттю їх інтелектуального та духовного потенціалу.
      Мета цього заходу – поглибити інтерес студентів до обраної спеціальності, надати можливість продемонструвати свої знання та вміння.
     Тому, планом проведення Тижня комерсанта були передбачені різноманітні заходи: конкурс професійних газет, виставка творчих робіт учасників предметних гуртків, зустріч із практичними працівниками, відкриті виховні години та засідання предметних гуртків, олімпіади з фахових дисциплін, конкурс "Кращий за спеціальністю”.
     Студенти та викладачі провели велику підготовчу роботу до початку Тижня комерсанта. А сам тиждень став творчим звітом.
     Цікаво пройшов конкурс "Кращий за спеціальністю”, у якому брали участь студенти III курсу спеціальності "Товарознавство та комерційна діяльність”. Команди "Лідер” та "Ерудит” змагались між собою у шести конкурсах: ”Представлення команд”, "Фахівець”, "Увага”! Фальсифікат!”, "Реклама”, "Визнач зразки товарів”, "Як би ви поступили”?
    Конкурс показав, що наші комерсанти знають споживчі властивості та методи якісної експертизи товарів, вміють виявляти фальсифікат, та рекламувати товари, мають міцні знання зі спеціальних дисциплін та застосовувують теоретичні знання у практичній діяльності. 
    Особливий інтерес у студентів викликав конкурс "Увага! Фальсифікат!”. Для проведення аналізу на виявлення можливої фальсифікації було обрано два товари – кава натуральна розчинна виробника "Галка” Львівської кавової фабрики та чорний шоколад виробника " Roshen”.
    Представники обох команд успішно виконали завдання та продемонстрували свої вміння виявляти фальсифікат, який веде до втрати необхідних споживчих властивостей товару і навіть може становити собою загрозу для життя та безпеки споживачів. А справжні емоції запанували в актовій залі, коли команди демонстрували свої вміння рекламувати товари. У конкурсі "Кращий за спеціальністю” брали активну участь і присутні в актовій залі студенти. Найбільш активні уболівальники були нагороджені призами. Переможцем конкурсу "Кращий за спеціальністю” стала команда "Лідер”. Обидві команди отримали призи.
    Усі проведені заходи Тижня комерсанта сприяли розкриттю творчих здібностей студентів, поглибленню інтересу до обраної спеціальності, вихованню відповідальності за доручену справу. Найбільш активні учасники Тижня комерсанта одержали сертифікати, за якими їм будуть нараховані додаткові бали зі спеціальних дисциплін.


Переглядів: 2440 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz