Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 02:10

Головна » 2011 » Вересень » 23 » Бухгалтер - звучить гордо
13:25
Бухгалтер - звучить гордо

        Одним з невід'ємних елементів економіки є розвинута і ефективно організована бухгалтерська справа. Бухгалтери відіграють життєво важливу роль в наданні доказової і правильної інформації, необхідної для прийняття рішень щодо постачання, найму кадрів і використання ресурсів, від чого залежить ефективність ринкової економіки. Це стосується як внутрішніх бухгалтерів, які обслуговують підприємства шляхом надання інформації для прийняття управлінських рішень, так і зовнішніх, однією з основних функцій яких є полегшення функціонування ринку капіталу за рахунок забезпечення достовірності фінансових звітів підприємств. 
      Традиційно, саме головний бухгалтер несе юридичну і моральну відповідальність за законність та ефективність використання фінансових і матеріальних ресурсів підприємства, господарських операцій, що здійснюються. За ним зберігається правило другого підпису, яке закріплює контрольні функції бухгалтерії. 
    Завдання бухгалтера або бухгалтерської служби полягає у формуванні якісної, достовірної і повної інформації про ведення господарської діяльності та її результати, її правильне використання дозволить зробити оптимальними управлінські та фінансові рішення. Неточності, помилки, несвоєчасність подання інформації можуть не лише завдати збитків, але й призвести до банкрутства підприємства.
      Бухгалтери, природно, бувають різні: погані та хороші, у зв'язку з чим в 1927 р. висловився знаменитий американський аудитор Р. Монтгомері: "хороший облік - наслідок роботи хороших бухгалтерів". 
      Але ми переконані – наші випускники хороші бухгалтери, адже люблять і поважають свою професію, професію – БУХГАЛТЕР. А починається їх знайомство з даним фахом в Полтавському кооперативому технікумі з дисципліни Навчальна практика «Вступ до фаху», де студенти вивчають  основні напрямками бухгалтерської роботи,  знайомляться з викладачами фахових дисциплін, навчальним закладом, його історією.
    Саме з «Вступу до фаху» починається мандрівка до дивовижної країни цифр та розрахунків. А щоб легше і цікавіше було сприймати нову інформацію студентам, під час викладання курсу, організовуються екскурсії до Краєзнавчого музею, музею Космонавтики, до Білої альтанки та садиби Котляревського, до картинної галереї та Народного музею технікуму. Для формування професійних навиків – у бухгалтерію технікуму, до Інформаційно-обчислювального центру Полтавської ОСС та міської податкової служби. Адже метою проведення даного курсу є прищеплення любові до обраного фаху через любов до батьківщини, міста, технікуму…
     За підсумками практики студенти пишуть реферати за запропонованими викладачем темами. Це і є перша їх усвідомлена праця по вивченню бухгалтерського обліку, яка приносить перші відчуття гордості за обрану спеціальність. Адже в Україні сьогодні престиж бухгалтерської професії на порядок вищий в порівнянні з образом бухгалтера минулих років. Тоді його діяльність обмежувалась, як правило, обліком витрат, калькуляцією собівартості, контролем за зберіганням соціалістичної власності і визначенням ступеню виконання планових показників. Поняття прибутку, збитку, втраченої користі та багато інших мали переважно абстрактний характер. Зараз ці поняття наповнені реальним змістом і для власників фірм, і для бухгалтерів.
До 90-х років бухгалтерів називали "державними контролерами". Насправді, праця бухгалтера не оцінювалась належним чином: це була малопрестижна і низькооплачувана робота. Облікова професія не приваблювала молодих людей. Із усіх економічних факультетів вузів на обліковому був найнижчий конкурс. Навіть дипломовані спеціалісти в галузі обліку прагнули уникнути роботи в бухгалтерії.
Та сьогодні Україні спостерігається зовсім інша картина. Більшість тих, хто вирішує присвятити себе господарській діяльності, віддає перевагу не абстрактно-економічній, а бухгалтерській або управлінській освіті. Бухгалтерська професія суттєво помолодшала.
Переглядів: 1240 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz