Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 17:32

Головна » 2011 » Жовтень » 27 » IV Всеукраїнський студентський форум правників «Тенденції і проблеми у вищій юридичній освіті очима молоді»
14:55
IV Всеукраїнський студентський форум правників «Тенденції і проблеми у вищій юридичній освіті очима молоді»
    Напередодні Дня юриста, який представники цієї престижної професії і всі, хто до неї причетний, святкували 8 жовтня, у Києві на базі Європейського університету відбувся IV Всеукраїнський студентський форум правників «Тенденції і проблеми у вищій юридичній освіті очима молоді». Захід проводився 5 жовтня 2011 року Міністерством юстиції України та Координаційною радою молодих юристів України при Міністерстві юстиції в рамках тижня правової освіти, який щорічно приурочується до Дня юриста.    
     До участі у форумі були запрошені доповідачі з числа студентів вищих навчальних закладів юридичного спрямування. У ході форуму  обговорювалися питання щодо основних принципів універсальності вищої юридичної освіти, її призначення та ролі в реалізації правових потреб громадян.  Студенти дискутували між собою стосовно проблем у системі та стандартах вищої юридичної освіти в Україні, щодо перспектив і шляхів її реформування. Порушувалися питання спеціалізації в юридичних навчальних закладах з урахуванням сучасних видів юридичної практики, формування та функціонування юридичних клінік, а також розвитку міжнародних зв’язків в юридичній освіті, спрямованих на інтеграцію вітчизняної юридичної освіти у світовий освітній простір у рамках Болонського процесу.   
      
Роботу студентського форуму відкрив голова Координаційної ради молодих юристів України, декан юридичного факультету Європейського університету Андрій Бутенко. З вітальним словом до присутніх звернулася начальник Управління координації правової роботи та правової освіти Міністерства юстиції України Оксана Юхта.   
      У роботі зібрання взяли участь більше п’ятидесяти представників з різних навчальних закладів нашої держави, в яких здійснюється підготовка юридичних кадрів. На форумі виступила і студентка Полтавського кооперативного технікуму, групи ПР-41  Колісник Катерина з доповіддю на тему «Переосмислення змісту правової освіти і правового виховання молоді в сучасних умовах українського державотворення», підготовленою під керівництвом викладача юридичних дисциплін Нестеренко Ольги Михайлівни. Головною ідеєю виступу студентки стала думка, що побудова в Україні правової держави, реформи політичної і судово-правової систем потребують прогресивних змін у розвитку юридичної освіти, а також пошуку ефективних форм і методів правового виховання населення.  До речі, нещодавно Колісник К., як активна та ініціативна студентка, увійшла до складу Координаційної ради молодих юристів Полтави при Міському  управлінні юстиції.    
      За результатами IV Всеукраїнського студентського форуму правників Координаційна рада молодих юристів України планує підготувати електронне видання тез доповідачів і розмістити його на офіційному сайті Міністерства юстиції України.


Переглядів: 1029 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz