Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:55

Головна » 2011 » Вересень » 26 » Скажемо «НІ» шкідливим звичкам
13:53
Скажемо «НІ» шкідливим звичкам
      Класним керівником Нещадим Л.В. була проведена відкрита виховна година зі студентами групи ТМ – 34 на тему: «Скажемо «НІ» шкідливим звичкам».
      Мета виховного заходу - ознайомлення студентів з тим, який непоправний вплив здійснюють нікотин і алкоголь на здоров’я людини, формування негативного ставлення до цих шкідливих звичок та сприяння усвідомленню необхідності їх позбавитися.  
     Після вступного слова класного керівника, студентам було запропоновано пройти тест «Визначення схильності до шкідливих звичок», що дозволило кожному з них визначити ступінь власної схильності до шкідливих звичок, а отже, і актуальність заданої теми для себе особисто.
      В ході проведення виховної години студенти виступали в ролі ведучої, експертів, інформаторів, статиста. Інформатори озвучували міфи, що блукають у суспільстві, пов’язані з палінням та вживанням алкогольних напоїв. Експерти спростовували їх з наукової та медичної точки зору. Спростування цих міфів супроводжувалось показом презентації, в якій застосовувались слайди та відеофільми, що наочно підтверджували непоправний вплив нікотину та алкоголю на організм людини. Також слово було надано статисту, який вичерпно окреслив проблему алкоголізму в Україні та її наслідки.
 
 


 
    В якості гостя було запрошено практичного психолога Даценко В.М., якою було надано практичні рекомендації стосовно формування навичок протистояння шкідливому впливу на особистість та проведено методику застосування стратегії відмови. Студенти, що внесли найбільший вклад у підготовку та проведення виховної години – Кіяшко Дмитро та Сіренко Ольга, - були відзначені сертифікатами на додаткову кількість балів з дисципліни «Торговельна реклама», зважаючи на соціальну місію виховного заходу, яку можна порівняти з соціальною рекламою.
     Наприкінці виховної години проведено анкетування на виявлення ефективності проведення виховного заходу, що дало змогу з’ясувати: - у 85% студентів виникло бажання позбавитися шкідливих звичок, 60% з них прийняли остаточне рішення сказати «НІ» згубним залежностям; - 30% - вирішили спробувати допомогти близьким і знайомим позбавитись шкідливих звичок ( для цього кожен з присутніх отримав «Пам’ятку «Як утриматися від паління»»). Самі по собі дані свідчать про те, що виховний захід мав ефективний вплив на студентів, змусив замислитись над метою свого існування та прийняти нові важливі рішення в своєму житті. 
Переглядів: 3819 | Додав: olga | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz