Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 19.03.2024, 10:04

Головна » 2014 » Квітень » 17 » Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін
16:52
Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін

    7 квітня у актовому залі Полтавського кооперативного технікуму відбулося урочисте відкриття тижня циклової комісії загальноосвітніх дисциплін. Протягом тижня всіма викладачами комісії були проведені і організовані різні навчальні та виховні заходи, але цей концерт дав змогу продемонструвати не лише студентам, а й викладачам свої артистичні здібності. Протягом години серйозне поєднувалось із жартівливим, студенти розповідали про різноманіття наук, які їм доводиться опановувати в технікумі, з теплотою говорили про своїх наставників, як про людей та професіоналів з великої літери.
    З вітальним словом до студентської громади звернулася голова циклової комісії Ісакова Валентина Сергіївна. Процитувавши рядки відомого українського поета Володимира Сосюри, вона побажала студентам успіхів, щастя та кохання, яке б надихало їх на підкорення нових вершин.
    У кількох жартівливих сценках студенти та викладачі показали будні викладацького та студентського життя, гарного настрою всім глядачам додавали пісні у виконанні студентів технікуму. Лейтмотивом даного заходу стали рядочки фінальної пісні «Ми всі народжені, щоб бути щасливими людьми. Пам’ятай, що поруч ті, кому потрібен ти...».
 

 

 

Усі були вражені колажем на тему «Земля усміхається квітами».


   Цього ж дня пройшла відкрита лекція-візуалізація у групі ВХП – 12 на тему «Загальна  характеристика Сонячної системи» із дисципліни астрономія.  Заняття пройшло на високому рівні. Для мотивації навчальної діяльності було використано цікавий, музичний, з використанням спец ефектів, відеофрагмент «Наша історія за 1 хвилину», що позитивно вплинуло на подальшу роботу кожного студента. Метод «Інтелектуальна розминка» активізував знання набуті на попередніх лекціях. Протягом заняття студенти працювали із картками та пам’ятками, де були розміщені завдання та опорні схеми, таблиці; виконували тестові завдання, складали «логічний ланцюжок», розв’язували кросворди та вправи. Протягом усього заняття студенти активно включалися у роботу і показали високий рівень засвоєння матеріалу. Підлітків дійсно зацікавила тема, вона дійсно переплітається з життям,  починаючи із самого малечку.


    Насичено і цікаво пройшло засідання гуртка «Математичний» на тему «Математика навколо нас», що відбувалося у формі усного журналу, основна тема засідання це історія чисел.
    На засіданні були розглянуті історія виникнення чисел, система числення різних часів і народів, основні способи множення як минулих століть, так і  сучасності.
    Окрема увага була приділена історії виникнення та сучасному застосуванню чисел Фібонначі та числу π.
    Прямуючи сторінками журналу зупинились на магічному та символічному значенні чисел, на дивних властивостях множення та додавання чисел.
    Остання сторінка журналу була присвячена математичним фокусам, де члени гуртка та запрошені гості вирахували за допомогою свого розміру ноги свій вік, дізнавались кількість сестер і братів сусіда по парті виконуючи не складні математичні перетворення.
    
    На цьому тижні усі хто, завітали на віртуальну екскурсію у світ життя В.Симоненка – майстра духовності, отримали задоволення. Студенти з великим задоволенням відвідали екскурсію до музею В. Симоненка, яку підготували Сулима А. і Слобожанська І. під керівництвом викладача Г.А. Рубашки. Презентаційно студенти готували, декламуючи напам’ять, улюблені вірші В.Симоненка аргументуючи свій вибір. Під час заняття звучали пісні на слова В.Симоненка: «Виростеш ти сину», «Ти знаєш, що ти людина». Разом усією групою, під мальовничу презентацію, студенти читали вірш «Лебеді материнства». Підводячи підсумки заняття студенти переглянули відео «Країна починається з тебе». Усі присутні перейнялись тематикою творів нашого земляка, молодь з надією дивиться у майбутнє, з гордістю стверджуючи: «Я українець!», «Я українка!».


    У рамках проведення тижня циклової комісії загальноосвітніх дисциплін викладачем математики Дорошенко О. О. було проведене відкрите засідання гуртка на тему «Геометрія у природі: фрактали».
    Учасниками заняття були студенти груп ТМ – 11, ТМ – 12, ТМ – 13, які розповідали цікаві відомості про історію фракталів, використання їх у математиці, астрономії, цифровій техніці, біології, літературі, музиці, оформленні інтер’єру, аерографії.
    Студенткою групи ТМ – 11 Галатовою Марією було проведено майстер-клас з виготовлення виробів з квілінгу. Кожен бажаючий міг взяти участь у створенні елементів виробу.
    Протягом заняття було продемонстровано значну кількість електронних презентацій та відеоматеріалів по темі заняття, що вражали своєю яскравістю та неповторністю, викликали інтерес студентів до обраної теми. Деякі факти були цілковитою несподіванкою для них і в майбутньому спонукатимуть їх до роздумів над природою будь-яких явищ, що оточують людей у повсякденному житті.
    Цей захід був спрямований на виховання у студентів пізнавального інтересу до вивчення предмету і  є підсумком постійної систематичної роботи викладача з обдарованими студентами.

    Ніхто не залишився байдужим після відвідання виховної години на тему: «Пісня мого життя». Пройшла зустріч з відомим полтавським бардом, автором, композитором і виконавцем своїх пісень – Зосімовим Сергієм.
    Спілкування відбулося в теплій дружній атмосфері, де прозвучали авторські пісні на різну тематику.
    Мета заходу – це розвиток у підростаючого покоління здібностей сприймати прекрасні скарби, створені генієм українського народу, прилучати юнацтво до світу краси; виховувати любов до України, відчуття прекрасного, правильний естетичний смак.
    Усі твори супроводжувались гарними презентаціями та розповідями автора про написання пісень. З піднесеним настроєм всі гості заходу подякували Зосімову С. за приємні враження


    Також викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін на чолі з головою предметної комісії Ісаковою В.С. у рамках благодійної акції «Даруймо радість дітям» відвідали Полтавський інтернат №2 ім. Н. Крупської, подарували подарунки дітям, поспілкувались з ними. Знаково, що саме в цей день було Благовіщення Господнє.

 

Переглядів: 781 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz