Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 04:35

Головна » 2010 » Грудень » 19 » Тиждень менеджера
22:03
Тиждень менеджера

В Полтавському кооперативному технікумі з 25 жовтня по 29 жовтня 2010 року проводився тиждень менеджера.
 
Тиждень менеджера складався з наступних заходів:
  • Студентська науково – теоретична конференція на тему: «Керівництво як форма управління організацією»
  • Журнал «Мова жестів»
  • Мінівиставка прикладного мистецтва
  • Конкурс «Ми менеджери»
  • Олімпіади з дисциплін «Менеджмент підприємства», «Основи менеджменту»
Журнал «Мова жестів» дозволив пригадати, що наші далекі предки користувалися мовою жестів, мімікою, рухами та позами. Десь у підсвідомості, на генетичному рівні, сучасна людина зберегла здатність говорити без слів і звуків; самі того не помічаючи, ми паралельно з усним мовленням володіємо і мовою наших предків.
Австрійський вчений А.Піз вважає, що
  • за допомогою слів передається 7% інформації,
  • за допомогою звукових засобів (тон голосу, інтонація і т.д.) – 38%
  • за допомогою міміки, жестів, поз – 55%
Володіючи мовою предків, можна переконувати співрозмовників навіть у тому, що не є достатньо переконливим.
Жести можуть бути досить інформативними. Про це свідчать запропонований студентам журнал.
Конкурс «Ми менеджери» засвідчив, що з переходом до ринкової економіки у нашому суспільстві в обіг введені нові терміни. Серед них і термін «менеджер». За американським поняттям, менеджер – людина, завданням якої є організація конкретної роботи певного числа співробітників, які підлеглі йому.
Конкурс складався з 7 конкурсів, які дозволили з’ясувати наскільки студенти технікуму за спеціальністю «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства і торгівлі» володіють навчальним матеріалом дисциплін «Основи менеджменту» та «Менеджмент підприємства».
Окрім цього, необхідно було здогадатися, який термін відповідає наступним визначенням:
- Микола Ткач написав: «Вони в собі всі різні: тривожні й тихі, радісні й сумні; є терпеливі, є жорстокі й грізні, лукаві й чесні, мудрі і смішні»
- Друге визначення цього ж терміну: «Одна з одиниць мови, яка використовується для найменування предметів, осіб, процесів, явищ»
- Третє: «Це не горобець, назад не вернеться» Відповідь: слово
 
Був проведений конкурс капітанів.
 
Один з конкурсів: «Назви та прокоментуй малюнок» (В цьому конкурсі студенти побачили малюнки В. Казаневського та І.Блінової, їх необхідно було назвати та прокоментувати з точки зору менеджменту.
 
 Були і інші конкурси.
 
       У жовтні-листопаді серед груп нового набору технікуму проведено конкурс художньої самодіяльності "Ми таланти твої, Україно!", в якому прийняли участь 20 груп.

Протягом 4 турів конкурсу навчальними групами були представлені різноманітні жанри: театральне мистецтво, вокал, хореографія, художнє читання, інструментальний. Підсумки конкурсу-огляду та нагородження переможців відбудеться під час проведення святкового гала-концерту 23 грудня 2010 року в актовому залі технікуму.
Запрошуємо абітурієнтів 2011 року на перегляд святкової програми.

 

Козацькі забави
 
Дню Збройних Сил України присвячувалося спортивно-розважальне свято „Козацькі розваги”, що відбулося у стінах нашого технікуму 6 грудня. „Козак” – це „вільна людина”, „воїн”, який захищає рідну землю, свободу та честь нашого роду. Бажаючих відвідати це свято та оцінити козаків технікуму було багато, актова зала ледь вміщувала всіх друзів – вболівальників. До складу компетентного журі, які оцінювали змагання увійшли: Іноземцев Віктор Анатолійович, директор технікуму; Манжура Олександр Васильович, заступник директора з виробничого навчання; Боровський Юрій Романович, заступник директора з адміністративно-господарської роботи; Пасішник Анатолій Семенович, викладач фізвиховання.
Ведучі Коваленко Алла та Подгорний Олександр чітко розповіли про умови конкурсних спортивних змагань, тому командам технологічного, товарознавчо-правового та бухгалтерського відділень було легко їх виконувати.
Даючи можливість відпочити „козакам”, а журі підрахувати результати, ведучі запрошували на сцену учасників гуртків художньої самодіяльності. Своїми яскравими виступами вразили: Коваленко Яна (ТМ-11), Коньовшій Наталка (ТК,ВХП-11) Пендус Світлана (ТМ-11), Давиденко Лариса. Додали настрою учасникам змагань ансамбль ”Зорепад” своєю хореографічною композицією.
Найкращим футболістом технікуму виявився Боцвін Владислав (бухгалтерське відділення). Найкращий результат у згибанні та розгибанні рук в упорі, а саме 56 разів, виявив Малеванченко Віталій (технологічне відділення). Знаючи, як обирали отаманів у сиву давнину, ми отаманом обрали Чубенка Євгена з бухгалтерського відділення - за 30 секунд він прострибав аж 104 рази. Шумський Юрій з бухгалтерського відділення підняв гирю вагою 24 кг - 34 рази за 1 хвилину. Присідаючи зі штангою вагою 50 кг Козуб Олег (бухгалтерське відділення) і Хазієв Артем (технологічне відділення) показали одинаковий результат – 25 разів. За результатами змагань перше місце посідають учасники бухгалтерського відділення, друге – технологічного і почесне третє місце в учасників команди товарознавчо-правового відділення. Напружений темп змагань надав хорошого настрою та створював здорову атмосферу. Естетично-емоційне задоволення від номерів художньої самодіяльності отримували не лише глядачі, але і самі спортсмени. На гарній оптимістичній ноті, завершуючи свято, були нагороджені команди та окремі „козаки”. Такі спортивні змагання дають можливість бути впевненим у тому, що студентська молодь фізично загартована, організована та розвиваючись веде здоровий спосіб життя. Адже це так необхідно у майбутньому саме захисникам Вітчизни.
Тиждень циклової комісії технологічних дисциплін
 
Головним завданням навчальних закладів при підготовці спеціалістів є виховання високої відповідальності, організованості, творчого ставлення до праці, почуття гордості за обрану професію.
Серед значної кількості заходів, які дозволяють студенту на заняттях і в позаурочний час заглибитися в особливості спеціальності є проведення "Тижня циклової комісії технологічних дисциплін”. З 15 листопада по 19 листопада проводився "Тиждень спеціаліста ресторанного господарства”.
Проведення "Тижня спеціаліста ресторанного господарства” проходить в технікумі як значне, яскраве професійне свято.
16.11.10р. Центральне місце в Тижні посів професійний конкурс "Кращий за професією”, до участі в якому були залучені студенти 3 курсу . Програма конкурсу складалась з теоретичних та практичних завдань, демонстрації домашнього завдання. Студенти складали серветки, нарізали на швидкість капусту, фігурно вирізали з картоплі кошики, кульки, гриби, бочечки, відповідали на теоретичні запитання. Цікаво пройшов конкурс "Домашнє завдання”, де обидві команди представили фірмову страву та презентували тематичні столи "Все для тебе” та "Натхнення”.
17.11.10р. Четвертий рік поспіль святкування Дня студента в стінах Полтавського кооперативного технікуму співпадає з "Тижнем спеціаліста ресторанного господарства” і стало справжнім міжнародним святом.
Студенти нашого технікуму зустрічалися зі студентами підготовчого факультету для іноземних громадян Полтавської державної аграрної академії, які представляли такі країни, як Туніс, Китай, Грузію, Вірменію, Турцію, Камерун.
Господарі закладу розповіли гостям про Україну, Полтаву, яку по праву вважають духовною столицею України, про свій навчальний заклад, вітали гостей українськими піснями, танцями країн світу.
У свою чергу гості на російській мові, яку вони вивчають лише місяць, достойно представили свої країни. І в їх виконанні прозвучали пісні як на рідній мові так і українські пісні. За традицією гостей частували українськими варениками.
18.11.10 р. Цікаво пройшов "Майстер-клас від майбутніх фахівців” на якому студенти 4 курсу демонстрували як формуються галушки, млинчики, різноманітні булочки, прикраси з дріжджового тіста.
На протязі часу проведення біля студентів стояли співробітники, викладачі, студенти технікуму, які не тільки спостерігали за роботою, але і вчилися формувати булочки, млинчики, галушки, різноманітні прикраси самостійно.
Переглядів: 1194 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 4etkiy  
Скажите пожалуйста какое ЗНО нужно сдавать что бы поступить к вам в коледж?

1 olga  
biggrin

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz