Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 08:28

Головна » 2012 » Грудень » 22 » Тиждень правознаства у Полтавському кооперативному технікумі
11:28
Тиждень правознаства у Полтавському кооперативному технікумі
      З 25 листопада по 15 грудня 2012 року в рамках акції "16 днів проти насильства” та Всеукраїнського тижня права в технікумі проведено ряд заходів, присвячених Міжнародному дню ООН з викорінення насильства  щодо жінок (25 листопада), Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом (1 грудня), річниці з дня "Монреальскої різанини” (6 грудня) та    Дню прав людини (10 грудня). Разом  з тим з 10 по 15 грудня 2012 року цикловою комісією юридичних дисциплін проведено Тиждень правознавства.     Змістовно і насичено пройшли заплановані  заходи.     Відкриття Тижня ознаменував конкурс плакатів та юридичних бюлетнів "Юрист – це звучить гордо (студентські будні)”. Також проведено засідання дискусійного клубу "Загальна декларація прав  людини – основа правового статусу молоді”.
     За сприяння Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому,  Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді, Відділу кримінальної міліції у справаї неповнолітніх ПМУ УМВС України в Полтавській області організовано і проведено науково- практичну конференцію "Насильство в сім’ї як соціальна проблема в Україні”. З доповідями на ній виступили начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту  Полтавського міськвиконкому Ромас О.М., провідний спеціаліст-психолог Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді Горулько М.Ю., практичний психолог технікуму Даценко В.М., викладачі циклової комісії юридичних дисциплін Дудецький В.М. і Нестеренко О.М. та студенти-правознавці Короленко Ірина, Єрягіна Дарина та Ерунов Олег. Особливий інтерес присутніх викликав документальний фільм "Гараж”, в якому показано як нетверезий батько взимку зачинив у гаражі свого сина, забув його забрати звідти, і дитина, просидівши там цілу ніч, замерзла до смерті.  На конференцію також були запрошені і деякі батьки студентів, оскільки тема, що обговорювалася,  безпосередньо їх стосується.    
      За підтримки кафедри екології та ботаніки Полтаської державної аграрної академії проведено засідання круглого столу "Екологічне законодавство та екологічна  безпека в нашій державі”. В роботі засідання взяли участь студенти-екологи Гончаренко Костянтин і Слюсар Дарія. Вони виступили з цікавими повідомленнями, чим сприяли популяризації екологічних знань серед студентів технікуму.
    З метою підвищення рівня правового виховання та правосвідомості студентів, розроблено текст лекції  "IGNORANTIA JURIS NOCET…” ("Незнання закону не є виправданням...”) та з участю викладачів-правознавців проведені виховні години в навчальних  групах неюридичних спеціальностей.
      На завершення комплексу заходів Тижня правознавства разом з працівниками бібліотеки технікуму  організовані конкурс тематичних стендів і  книжкова виставка  "Мої права – моє життя” та проведена в читальному залі бесіда серед студентів першого курсу,  присвячена правовій тематиці.
     За підсумками проведених заходів активність студентів, які взяли в них безпосередню участь, була заохочена подякою та відзначена відповідним наказом директора технікуму Іноземцевим В.А.











Переглядів: 712 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz