Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 19:03

Головна » 2012 » Квітень » 6 » Тиждень спеціальності «Правознавство»: навчалися, змагалися, смакували…
15:58
Тиждень спеціальності «Правознавство»: навчалися, змагалися, смакували…
    Кажуть, що меж для удосконалення не існує.  Тому  кожен професіонал намагається досягти вершин успіху в улюбленій справі. Не стоять осторонь цього процесу і студенти-правознавці  та  їх наставники – викладачі циклової комісії юридичних дисциплін.
    Згідно Плану роботи Полтавського кооперативного технікуму на 2011-2012 навчальний рік з 19 по 23 березня проводився Тиждень спеціальності «Правознавство». Було заплановано ряд цікавих, змістовних і різнопланових заходів, активну участь в яких узяли студенти груп ПР-21 (класний керівник Дудецький Володимир Михайлович), ПР-31 (кл. кер. Стрілко Дмитро Леонідович), ПР-32 (кл. кер. Грінченко Олександр Михайлович) і ТМ-13 (кл. кер. Нестеренко Ольга Михайлівна).  Мета цих заходів -  поглибити  знання студентів з правознавчих дисциплін, розвинути уміння та навички їх застосування у практичній діяльності, а, головне, - прищепити любов до обраної професії.
    Відкрило Тиждень спеціальності показове судове засідання з розгляду цивільної справи про розірвання шлюбу, організоване і проведене викладачем Бондаренко Діаною Віталіївною разом із студентами групи ПР-31. Рольова гра пройшла емоційно і жваво, як і в реальному житті, але із суворим дотриманням вимог процесуального законодавства. До речі, за словами присутніх професійних суддів Полтавського апеляційного суду, такі засідання, що періодично проводяться в стінах технікуму викладачами циклової комісії, як правило, проходять більш чітко і злагоджено, ніж у справжньому суді.
    Також у фойє біля актового залу була представлена виставка тематичних  бюлетнів з інформацією про новели  вітчизняного законодавства, роз’ясненням чинних нормативно-правових актів та цікавими фактами з юридичної практики, підготовлених студентами правознавчого відділення.
      Інформаційно насичено пройшла Студентська науково-практична конференція «Соціально-правові аспекти євроінтеграційних процесів в Україні», якій передувала тривала і скрупульозна дослідницька робота студентів та їх наукових керівників. До участі в конференції були залучені не лише правознавці другого і третього курсів, але і студенти першого курсу спеціальності «Товарознавство в митній справі», які опанували предмет «Правознавство».
     На високому науковому  і методичному рівні викладач Семененко Галина Григорівна  провела  відкрите заняття в групі ПР-21 з дисципліни «Історія держави і права України» на тему «Створення української національної державності у середині – другій половині XVII ст.». Заняття у формі лекції-презентації з елементами бесіди та з використанням мультимедійних технологій  пройшло цікаво і динамічно. Викладач  вдало поєднала пояснення теоретичного матеріалу з постановкою проблемних запитань. Особливий інтерес викликали фрагменти з художнього фільму «Вогнем і мечем», які Галина Григорівна використала в якості ілюстрації основних положень теми. Тому таке заняття  поставленої мети досягло.
     Жваво і цікаво голова циклової комісії Дудецький В.М. провів у своїй групі відкритий виховний захід у формі усного журналу на тему «Національні символи України: історія, традиції, сучасність». Яскраве оформлення аудиторії (рушники, вишиванки, портрет Т.Г.Шевченка, гілочки верби та калини, аромат національних страв, якими пригощали присутніх, українські народні пісні тощо) створило неповторну атмосферу життя і побуту українців, викликало почуття   патріотизму і гордості за рідний край.
     Кульмінацією і логічним завершенням Тижня спеціальності «Правознавство» стало засідання дискусійного клубу на тему «Евтаназія і смертна кара: право на життя чи тягар існування?». В його підготовці взяли участь як студенти, так і викладачі Нестеренко О.М., Дудецький В.М та Коломієць О.О. Гостру дискусію викликало питання доцільності  з моральної і правової точок зору легалізації в Україні евтаназії, тобто легкої, безболісної смерті на прохання хворого. Розгорілася полеміка серед присутніх і стосовно проблеми смертної кари та її відновлення в українському законодавстві.  Варто зазначити, що подібні засідання на правознавчому відділенні проводяться вже не перший рік, тому вони стали доброю традицією і завжди проходять змістовно та викликають підвищений інтерес.
      За підсумками проведених заходів під час Тижня циклової комісії юридичних дисциплін активність студентів заохочувалася солодкими призами, а найбільш активні учасники були відзначені наказом директора технікумі Іноземцевим В.А. Серед них: Балась Віктор, Веренич Олена, Горященко Андрій, Морозова Альбіна, Олефір Юлія, Радченко Олександр, Судник Юрій (група ПР-21), Афромеєва Віта, Бабиченко Наталія, Лук’янчук Роман, Страмоусова Альона, Шалаєнко Сергій (група ПР-31), Дядченко Людмила, Кабаненко Олександр, Овсяннікова Єлизавета (група ПР-32) та  Назарова Олександра (група ТМ-13).
      Отже, цей тиждень минув як один день і залишив яскраві картинки, спогади про які кожен з нас триматиме у пам’яті до наступної зустрічі у новому навчальному році, а також дав позитивний заряд на успішне проходження весняної екзаменаційної сесії. Так тримати!
  

   



Нестеренко О.М.,
викладач юридичних дисциплін

Переглядів: 915 | Додав: olga | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz