Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 23:13

Головна » 2015 » Квітень » 6 » Велика книга природи - зоряне небо
17:32
Велика книга природи - зоряне небо

      Зоряне небо – барвисте, яскраве, таємниче і чарівне видовище, від якого людині в усі часи  було важко відвести погляд. Картина зоряного неба незмінно вражає нас своєю величчю і красою. Один із стародавніх мудреців Сенека сказав: “Якби на Землі було тільки одне місце, звідки видно зоряне небо, то до нього зі всіх кінців стікалися б натовпи людей, спраглих побачити це чудо.” У темну, безмісячну і безхмарну ніч на небі видно безліч зірок. Здається, важко розібратися в цій величній картині зоряного неба. Проте, як і для давніх наших пращурів, так і для нас – немає нічого неможливого, варто лише безмісячної ночі з веселою компанією однодумців зібратися в чудову подорож, захопивши з собою чудо-очі телескопи та натхнення і бажання пізнати щось нове.

      Саме такою цікавою і захоплюючою подорожжю до Всесвіту стало інтегроване заняття з дисциплін "Астрономія" та "Інформатика" тема "Використання інформаційних технологій на заняттях з астрономії. Зоряне небо та небесна сфера. Сузір’я". Студенти мали змогу ознайомитися із основами сферичної та практичної астрономії: з небесною сферою, найвідомішими сузір'ями та походженням їх назв, пояснити зміни вигляду зоряного неба в різні пори року, навчитися орієнтуватися за Сонцем та Полярною зорею. Викладачі циклової комісії інформатики та комп'ютерної техніки Сагалакова О.Г. та Ілюха В.А. ознайомили студентів із програмними засобами «Celestia», «Stellarium», які зацікавили присутніх наявністю зручних у використанні засобів візуалізації навчального матеріалу: статичне та динамічне представлення об'єктів, процесів, явищ, їх складових.  Найцікавішою частиною заняття стало виконання групою практичних вправ з використанням програми «Stellarium»: відобразити вигляд зоряного неба станом на задану дату і певний час; здійснити перегляд затемнення сонця, яке відбулося 20 березня 2015 року; подивитись на зоряне небо та дізнатись чи співпадає відомий Вам знак зодіака із розташуванням Сонця в зодіакальному сузір’ї на момент Вашого народження, зважаючи на той факт, що зодіакальних сузір’їв 13.

      По закінченню заняття студенти з захопленням ділилися своїми враженнями від спостереження зоряного неба. Немає слiв,  якими б можна було описати красу зоряного неба, можна лише iз захопленням  дивитися на нього й усвiдомлювати, яка людина маленька, а зiрки – величезні, далекі і неосяжні...

 

Переглядів: 1903 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz