Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:45

Головна » 2016 » Квітень » 16 » Вклад українських вчених у розвиток електронно-обчислювальної техніки
12:21
Вклад українських вчених у розвиток електронно-обчислювальної техніки

           Друга половина XX столiття подарувала людству цiлий феєрверк блискучих досягнень у галузi цифрової електронної обчислювальної технiки. Сучасними успiхами комп'ютеризацiї та iнформатизацiї свiтова спiльнота зобов'язана мiльйонам талановитих учених, iнженерiв, робiтникiв, якi створили новi поколiння комп'ютерiв, їхнє програмне забезпечення, потужнi iнформацiйнi мережi. На жаль, коли йде мова про тих, хто закладав фундамент комп'ютерної науки i техніки, молодь згадує лише про досягненнях зарубіжних вчених. Невелика кількість людей знає, що обчислювальна технiка в Українi розвивалася власним шляхом, спираючись на видатнi науковi здобутки вiтчизняних учених.

         Тому викладачі циклової комісії інформатики та комп’ютерної техніки вирішили допомогти студентам в повній мiрі збагнути значення дiяльностi того чи iншого вченого - фундатора цього надзвичайно важливого напряму розвитку науки i технiки в Українi. При підготовці до проведення науково-теоретичної конференції "Вклад українських вчених у розвиток електронно-обчислювальної техніки" студенти довго та ретельно шукали інформацію і після порівняння обрали декілька найбільш цікавіших імен вчених. Крім змістовних виступів учасники конференції підготували відеоматеріал про Катерину Ющенко - українську жінку, автора першої у світі мови програмування високого рівня та Любомира Романківа, вихідця з України, наразі провідного науковця компанії IBM в галузі комп'ютерних технологій. 

 

       Слід відмітити, що тиждень циклової комісії інформатики та комп'ютерної техніки проходив під гаслом "Україна в інформатиці". Тому студенти, викладачі, а також гості технікуму мали змогу ознайомитися з цікавою інформацією даної тематики у фоє технікуму, де проходив конкурс плакатів,  створених за підтримкою комп'ютерних засобів.

   

 

Переглядів: 5174 | Додав: olga | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz