Технологічне і заочне
Меню сайту
   
   

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук

Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 18.12.2018, 17:11

    Технологічне відділення
готує фахівців для найстабільнішої галузі – харчової,
яка у світі та в Україні розвивається динамічно і є конкурентоспроможною.
 
Спеціальність «Харчові технології»
 
    Технік–технолог – це фахівець, який має сучасні знання з:
     - Прогресивних технологій виробництва продуктів харчування;
     - Розробки і впровадження нових видів кулінарної продукції;
     - Організації раціонального харчування;
     - Управління якістю продукції на всіх етапах виробництва;
     - Проектування і реконструкції підприємств харчування підприємств будь-якого типу;
     - Організації щоденного і святкового обслуговування прийомів, банкетів;
     - Визначення економічної ефективності впровадження технологічних і технічних рішень;
     - З менеджменту підприємств харчування;
     - Маркетингової діяльності підприємства;
     - Економіки і планування підприємницької діяльністю.
  
   Безперервне практичне навчання студентів проходить на провідних підприємствах. Кожен студент має можливість отримати робочу професію: кухаря, кондитера, бармена, офіціанта.
  
   Молодший спеціаліст працює в системі ресторанного господарства на посадах: технолога, начальника цеху, бригадира підприємств різних  типів,   зав. виробництвом, керівника підприємства малої та середньої потужності, метрдотеля (адміністратора), а також на посадах згідно робочої професії, отриманої за період навчання в коледжі.
 
Спеціальність «Готельно-ресторанна справа»
 
      Теоретичне навчання здійснюється за інноваційними, інформаційними технологіями з використанням персональних комп’ютерів. Високий рівень підготовки забезпечується вивченням циклу соціально-економічних, фундаментальних, професійно-орієнтованих та спеціальних дисциплін.
     Майбутні ресторатори одержують практичні навички і знання з приготування страв і кулінарних виробів української та зарубіжної кухні, обслуговування гостей на підприємствах харчування різних типів, організації і проведення наукових досліджень; стандартизації і сертифікації продукції, сучасних інформаційних технологій; глибоку економічну і організаційно-управлінську підготовку з менеджменту, маркетингу, економіки підприємства, організації і планування виробництва, основи підприємництва, бухгалтерського обліку і фінансування.
 
      Практичне навчання здійснюється в сучасних підприємствах ресторанного господарства міста Полтави, області, дитячих оздоровчих таборах «Орлятко», «Блакитна веселка» (смт. Кирилівка)
 
 
  Студенти отримують робочу професію: оператора комп’ютерного набору, офіціанта, бармена.
  Молодший спеціаліст займає посади: завідувача секцією, агента, інспектора кадрів, адміністратора, метрдотеля.
 
 
 
 
 Заочне відділення
 
     Навчання без відриву від виробництва розпочато в Полтавському кооперативному коледжі в 1957 році.
     У рік відкриття заочного відділення набір здійснювався за спеціальностями:
     - " Товарознавство промислових і продовольчих товарів”;
     - " Бухгалтерський облік у торгівлі”; 
     - " Планування в радянській торгівлі”
    Але з року в рік контингент студентів заочного відділення зростав.
    Сьогодні Полтавський кооперативний технікум здійснює підготовку фахівців на заочному відділенні за такими спеціальностями:
     - "Облік і оподаткування”;
     - "Фінанси, банківська справа та страхування”;
     - "Право”;
     - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”;
     - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” спеціалізація " Товарознавство в митній справі”;
     - "Харчові технології”;
     - "Готельно-ресторанна справа”;
    на базі професійно – технічної освіти:
    - "Облік і оподаткування”;
    - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”;
    - "Харчові технології”
    Для студентів заочного відділення створені умови, які дають можливість підготувати конкурентноспроможних фахівців для майбутньої діяльності. Цикловими комісіями проводиться робота, спрямована на вдосконалення навчально–методичного та інформаційного забезпечення підготовки молодших спеціалістів. Молодший спеціаліст повинен бути підготовлений до творчої професійної діяльності, вміти самостійно добувати нові знання, користуватися інформацією, мати навички організаторської та управлінської діяльності. Студенти заочного відділення поповнюють свої знання приймаючи участь в науково–практичних конференціях, залучаються до науково–дослідницької роботи.
   Одночасно навчаючись і працюючи студенти мають можливість використовувати отримані знання в своїй практичній діяльності, що сприяє їх швидкому кар’єрному росту. Студентам, які навчаються без відриву від виробництва, на період сесій надаються додаткові відпустки із збереженням середньої заробітної плати. Студенти денної форми навчання можуть одночасно навчатись на заочному відділенні за іншою спеціальністю. 
  Після закінчення коледжу можна продовжити навчання у Вищому навчальному закладі Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі".
 
Copyright MyCorp © 2018
Безкоштовний хостинг uCoz