Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 02:53

Головна » 2012 » Грудень » 11 » “Інформація та інформаційні процеси в структурі юридичної діяльності”
23:48
“Інформація та інформаційні процеси в структурі юридичної діяльності”
       Значення і вплив, який чинить інформація на людину досконально досі так до кінця і не вивчено. Цьому присвячуються численні дослідження, проводиться глибока наукова робота. Ті моменти, які вдається найбільш точно визначити, вказують на те, що інформація в тому чи іншому вигляді є одним з найголовніших компонентів взаємодії в природі людини і оточуючого нас світу. У всі часи інформація займала в житті людини одну з найважливіших позицій. Інформаційна сфера існування людей піддавалася і піддається всіляким рухам, коливанням, лавиноподібним наростанням, так званим «інформаційними вибухами» і навпаки обмеженням, скорочень, відомим як «інформаційний голод», а так само ряду інших трансформацій і змін.

         З метою сприяння формуванню, розробці та координації єдиного світового інформаційного простору, в якому вже зараз перебуває вся світова спільнота, була створена громадська організація - Міжнародна академія інформатизації, яка, за даними проекту DilovaMova.com, з 1994-го року отримала статус асоційованого члена при департаменті громадської інформації Організації Об’єднаних націй, а починаючи з 1995-го року, стала Генеральним Консультативним органом Соціального і Економічного Рад ООН. В рамках цієї міжнародної академії проводиться значна науково-практична робота, організовуються Міжнародні форуми, відкриті для всіх країн і народів, дискусії та ділові зустрічі, круглі столи та міжнародні конференції, в рамках яких відзначається Всесвітній День Інформації.

         Всесвітній день інформації відзначають у багатьох країнах. Міжнародна академія інформатизації вибрала для його святкування день 26 листопада.  З нагоди цього свята цикловою комісією інформатики та комп’ютерної техніки та студентами, що навчаються за спеціальністю "Правознавство” була проведена студентська науково-теоретична  конференція на тему: "Інформація та інформаційні процеси в структурі юридичної діяльності”. На конференцію були запрошені викладачі та групи правовиків ІІ, ІІІ та ІV курсу.

Конференцію відкрила викладач Лисинська Т.А., яка у вступному слові відмітила  актуальність даної теми, оскільки інформатизація вже торкнулася всіх сфер людського життя. Нові інформаційні технології відкривають наступну сторінку в розвитку науки і життя наукового суспільства в цілому. Електронна пошта, комп'ютерні конференції забезпечують можливість тісного контакту керівників, вчених, працівників правової сфери для інтенсивного обговорення проблем, що цікавлять. Соціальний прогрес, активний розвиток науки зробили інформацію більш доступною для людей. Дійсно, інформація у сучасному світі – це стратегічний ресурс, який має дуже велику силу, що здатна змінити світ.  Недаремно у світі говорять «Хто володіє інформацією, той володіє світом».

            Своїми змістовними доповідями студенти Тесленко Анжеліка, Штепенко Оксана (гр. ПР-41), Гончаренко Олександр (гр. ПР-42) ознайомили присутніх із природою таких понять як інформація, інформаційні процеси; структурою та класифікацією інформаційних систем. Гості конференції з задоволенням переглянули відеофільм "Скільки інформації існує в світі?"

            Всі країни світу в тому або іншому ступені здійснюють процес інформатизації. Неправильно обрана стратегія інформатизації або її недостатні динамізм і мобільність можуть, на думку вчених, привести до істотних, а часом драматичних змін у всіх сферах життя країни. Перша країна, що почала інформатизацію, — це США. Інші промислово розвинені країни світу, зрозумівши перспективність і неминучість цього напряму, достатньо швидко зорієнтувалися і стали нарощувати темпи упровадження комп'ютерів і засобів телекомунікацій. Керівники деяких країн «третього світу» з наростаючою тривогою спостерігають за все великим відставанням їх від промислово розвинених країн, що здійснюють інформатизацію. Це може привести до того, що країна сприйматиметься як сировинний придаток співтовариства інформаційно і промислово розвинених країн. Це повною мірою відноситься і до України. Про концепцію інформатизації в Україні розповіли студенти групи ПР-41 Єрягіна Дарина та Штепенко Оксана.

        Оскільки конференція присвячена інформаційним процесам в структурі юридичної діяльності, наступні виступи висвітлювали поняття правової інформації, організації інформаційного забезпечення правових інформаційних систем та правовим експертним системам. З особливою цікавістю присутні слухали доповідь «Правові експертні системи» Шалаєнка Сергія, який доповнив свою розповідь цікавим ілюстративним матеріалом про експертні довідково-консультаційні системи, системи штучного інтелекту в юридичній діяльності.

       Наприкінці конференції студентами був зроблений висновок, що  інформатизація сьогодні — це нагальна необхідність часу. Ті країни, процеси інформатизації в яких досягли найвищого на сьогоднішній день рівня, досягли успіху на міжнародній арені і в підвищенні благополуччя населення власної країни. Також  учасники конференції  ще раз підкреслити важливість знання і використання інформаційних технологій для того, щоб досягти значного успіху у власній професійній діяльності.

Переглядів: 837 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz