Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 11:03

Головна » 2014 » Березень » 31 » Інформаційно-тематична година до Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз
11:22
Інформаційно-тематична година до Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз

    Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу.
    У 1993 році ВООЗ об’явила туберкульоз національним лихом, а день 24 березня Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом і офіційно рекомендувала стратегію DOTS як нову стратегію боротьби з хворобою. DOTS – це стратегія проти епідемії туберкульозу, вона дозволяє виявляти і лікувати хворих, небезпечних для оточуючих.
    В нашій державі епідемія туберкульозу офіційно зареєстрована у 1995 році, й донині відмічають високий рівень основних епідеміологічних показників. Зафіксовано поширення всіх форм туберкульозу. Нині туберкульоз в Україні є найпоширенішою інфекційною хворобою, яка спричинює найбільшу кількість смертних випадків від інфекційної патології.
    Враховуючи ту ситуацію, яка склалася в Україні та в  області зокрема, та з метою пропаганди здорового способу життя, й особливо – серед молоді, працівники відділу обслуговування користувачів провели інформаційно-тематичну годину, присвячену Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на туберкульоз.
    Яка ситуація із захворюванням на туберкульоз в нашому місті та в Полтавській області. Як вберегтися від цієї недуги? Як захистити себе? Які симптоми хвороби? Як попередити захворювання? На що слід звертати увагу в першу чергу? На ці та інші питання учасники зустрічі – студенти 1 та 2 курсів груп ТМ та студенти 2 курсу  групи РО Полтавського кооперативного технікуму - почули відповідь з уст лікаря - завідувача диспансерним відділенням Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру  Ільченка Михайла Миколайовича.
    З матеріалами, представленими на книжковій виставці  «Статистика б’є на сполох» користувачів Бібліотеки ознайомила бібліотекар відділу Рой Наталія Вікторівна.
    Захід підготувала і провела завідувач відділу обслуговування користувачів  Климко Ніна Анатоліївна.

 

Переглядів: 680 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz