Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 11:29

Головна » 2016 » Листопад » 2 » Юристи провели Тиждень правознавства
15:22
Юристи провели Тиждень правознавства

             Цьогорічний Тиждень правознавства циклова комісія юридичних дисциплін провела з 17 по 21 жовтня 2016 року.

         Розпочався він із фотопрезентації правознавчих груп. Кожна група мала підготувати плакат з фотографіями, які характеризують особливості кожного студентського колективу. Також цього дня відбулося засідання дискусійного клубу на тему «Шлях до мети», підготовлене викладачем Нестеренко О.М. Його учасниками були студенти випускних груп ПР-41 і ПР-42. Присутні дискутували про те, яким має бути шлях до досягнення мети і чи завжди слід вибирати прямий і найлегший шлях для досягнення своєї мети, які риси характеру людини допомагають, а які, навпаки, заважають досягти успіху і чи завжди людина, яка досягла мети, залишається повністю задоволеною досягнутим. Жваве обговорення викликали питання якими якостями і рисами характеру повинен володіти юрист та які перспективи кар’єрного росту у фахівця юридичного профілю.

         На наступний день викладач Шалаєнко С.А. провів юридичний «Брейн-ринг». Участь у ньому взяли три команди: «Феміда» - збірна студентів ІІ курсу, «Тріумф» - збірна ІІІ курсу і «Правознавці» - збірна ІV курсу. У запеклій боротьбі заслужену перемогу здобула команда «Тріумф» у складі студентів Захарченко Євгенії, Суховієнко Лілії, Деркач Альони, Вінниченко Анжеліки та Козловської Ольги. Також викладачі циклової комісії в цей день організували і провели олімпіаду з правознавства серед учнів 9, 10 та 11-х класів шкіл м. Полтава і студентів І, ІІ і ІІІ курсів технікуму. Її проведенню передувала значна підготовча робота, було запрошено кращих знавців правознавства із числа учнів спеціалізованої ЗОШ № 39 та спеціалізованої ЗОШ № 40. За підсумками олімпіади І місце посіли Прушковський Владислав (студент групи ПР-11) і Сидоренко Федір (учень СЗОШ № 40), ІІ місце – Онопрієнко Владислав, Пац Руслан (учні СЗОШ № 40), Мирошниченко Олександр (учень СЗОШ № 39) і Колпак Олександр (студент групи ПР-21), а ІІІ місце – Плотніков Михайло (учень СЗОШ № 39) та Різник Валентин (учень СЗОШ № 40).

         19 жовтня викладач Стрілко Д.Л. провів зі студентами групи ПР-32 судове засідання з розгляду цивільної справи про визнання шлюбу недійсним. Студенти виступили в ролі судді, позивача, відповідача, судового розпорядника, секретаря судового засідання та свідків. Потім викладачі Перун С.В. і Северенчук Т.М. організували розіграш лотереї на кращого знавця юриспруденції. Перемогу здобув студент групи ПР-42 Дробуш Олександр. А кульмінацією дня став конкурс серед правознавців на кращу студентську групу, підготовлений Северенчук Т.М. За підсумками конкурсних змагань перемогу здобула група ПР-32 (куратор групи – Стрілко  Д.Л.).

         Наступного дня викладач Перун С.В. провела віртуальну подорож в країну права, моралі та закону зі студентами групи ПР-21. Кращим дослідником – знавцем права, моралі та закону стала студентка Коханевич Віта. Також Світлана Василівна в гуртожитку технікуму провела лекцію-бесіду на тему «Відповідальність та види покарань неповнолітніх» з його мешканцями. Метою заходу стала профілактика вчинення правопорушень серед студентської молоді.

         На завершення Тижня правознавства викладачі Шалаєнко С.А. і Стрілко Д.Л. провели круглий стіл на тему «Призначення юриста в сучасному суспільстві» разом зі студентами груп ПР-21 і ПР-22. З доповідями виступили студенти Мовчан Вероніка, Петренко Вікторія, Батицький Владислав (група ПР-22), Коханевич Віта і Мисик Ірина (група ПР-21). Майбутні кваліфіковані спеціалісти з права обговорили місце і роль професії юриста в житті суспільства, переваги та недоліки в їх діяльності, проаналізували професійні навички юристів, значення професійного мислення та елементів творчості в роботі юристів. Також учасники круглого столу охарактеризували еволюцію професії юриста від найдавніших часів до сьогодення.

Підсумки проведених заходів Тижня правознавства були підведені та проаналізовані 21 жовтня на засіданні циклової комісії юридичних дисциплін. 

 

Переглядів: 620 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz