Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 11:50

Головна » 2016 » Квітень » 12 » Комп’ютер і його вплив на свідомість особистості
16:37
Комп’ютер і його вплив на свідомість особистості

         Ми живемо у епоху інформаційного буму. Не уявляємо свого життя без щоденного перегляду телепередач, Інтернет-спілкування.  Щоденно наш мозок переробляє терабайти інформації. Але людина не комп’ютер, тому ми весь час знаходимося в стресовому стані від інформаційного тиску на нашу психіку. Виникає питання, що робити, щоб не втратити свою індивідуальність, які риси характеру треба виробляти, щоб не розчинитися в цьому морі інформації, виробити здатність мислити, аналізувати дані та врешті формувати свою точку зору.
 
      Саме обговоренню цих питань був присвячений круглий стіл "Комп’ютер і його вплив на свідомість особистості", який проводила викладач інформатики та обчислювальної техніки Ільченко Л.А. в рамках тижня інформатики. Студенти та гості круглого столу намагались відповісти на питання: "які моральні цінності на

 сьогодні є актуальні?  як їх загартовувати?", а практичний психолог Даценко В.М. запропонувала замислитись: "чи можна маніпулювати нашою свідомістю?"Адже в наш непростий час йде боротьба за свідомість людини. Створені цілі науково-дослідні інститути, що займаються проблемами маніпуляцій свідомістю мас.

    Студенти технікуму Коломієць Аліна, Токар Анна, Трикоз Алла, Милосердов Віктор, Ткаченко Ліза  розповіли, що стан інформаційного середовища суспільства робить досить значний вплив на стан психіки людей, стереотипи їхньої поведінки в суспільстві та особистому житті, на їхні моральні норми, моральні критерії та духовні цінності. Яку роль в цій битві за свідомість мас займає такий близький і рідний комп’ютер і мережа Інтернет? Якими програмами ми користуємося і як проводимо свій час за комп’ютером? Про особливості комп’ютерного спілкування, який негатив ми отримуємо від віртуального спілкування.

    Після перегляду відеофільму активним і жвавим було обговорення учасниками круглого столу та присутніми питання: "Чи можете ви висловити свою думку, якщо вона не відповідає більшості оточуючих вас людей?" По закінченню обговорення викладач Іноземцева Ю.Ю. досить цікаво доповіла присутнім як аргументовано вести дискусію і відстоювати свою точку зору.

Переглядів: 567 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz