Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 16:24

Головна » 2011 » Жовтень » 10 » Літня практика - крок до професійного зростання
16:25
Літня практика - крок до професійного зростання
   Студенти технологічного відділення проходять практику на кращих підприємствах ресторанного господарства різних форм власності, що використовують сучасні методи організації праці.
      Протягом тривалого періоду студенти нашого відділення проходять літню практику в дитячих оздоровчих таборах, що розташовані на узбережжі Чорного та Азовського морів. Сьомий рік поспіль студенти Полтавського кооперативного технікуму проходять виробничу практику в їдальнях таборів „Морський”, „Кришталевий”, „Лісний”, „Польовий”, „Лазурний”, „Кипарисний” МДЦ "Артек”. Саме тут, працюючи самостійно на посадах кухонного робітника, кухаря, кондитера, офіціанта, ми мали змогу відпрацювати всі стадії технологічного процесу приготування страв, напоїв та їх відпуск.
      
     Працю в їдальні студенти гармонійно поєднували з відпочинком. Їм вдалося відвідати музей „Артеку”, який знаходиться у – в минулому улюбленому місці відпочинку творчої еліти. Тут свого часу побували О.Пушкін, Ф.Шаляпін, Леся Українка, В.Суріков, А.Міцкевич, І.Бунін.Завітали й на космічну виставку, створену за ініціативи Юрія Гагаріна.    Побули в Гурзуфі в музеях А.П.Чехова, О.С.Пушкіна. Відвідали Ялту, здійснили незабутню морську прогулянку на теплоході.
Пощастило студентам-практикантам насолоджуватися виступами учасників Міжнародного конкурсу-фестивалю „Щасливі долоні”, талановитих дітей сиріт, переглянути фільми та зустрітися з відомими акторами XIХ Міжнародного дитячого кінофестивалю; святкувати 86-річчя створення МДЦ „Артек”
 
 
За сумлінну працю та зразкову поведінку студенти технікуму після закінчення практики були нагороджені грамотами.
      Яскраве сонце, голубе артеківське небо, свіже духмяне повітря, синє-синє море, гори і кипариси, нові зустрічі запам’ятаються назавжди. Адже не даремно говорять: „Артеківець – сьогодні! Артеківець – завжди!”.
        Протягом восьми років незмінною базою практики є ДОТ "Лазурна райдуга”, яка знаходиться на березі Азовського моря в СМТ Кирилівка.
        Територія табору займає вісім гектарів, на якій розміщені сучасні корпуси для оздоровлення понад 500 дітей за зміну. Але відпочинок дітей на був би повноцінним, без раціонального харчування, яке забезпечували студенти технологічного відділення технікуму. Вони самостійно працювали на робочих місцях кухарів, офіціантів. На студентів була покладена велика відповідальність, адже на всіх процесах вони працювали самостійно.
         Студенти працювали самостійно на всіх технологічних процесах, забезпечували відпочиваючих п’ятиразовим харчуванням, готували різноманітні супи, страви з овочів, м’яса, риби, сиру. Особливо подобалися дітям страви полтавської та української кухні – вареники, галушки, налисники, бабки, котлети по-полтавські.
       Така практика дала можливість відчути себе повноцінним працівником, дозволяла вирішувати різні виробничі ситуації не теоретично, а практично. І підсумком літньої практики для студентів технологічного відділення став кваліфікаційний екзамен, на присвоєння 4,5 розрядів робітничої  професії кухаря.
         Студенти технікуму приймали активну участь у житті табору: в змаганнях з футболу, волейболу, художньої самодіяльності. За якісне приготування їжі та високу культуру обслуговування всі студенти технікуму та керівники практики Абдула В.М., Огуй С.В. отримали подяки та цінні подарунки у вигляді фірмових футболок, чашок, ручок, значків.
            "Ми чекаємо Вас в наступному році ”, - такими словами керівники таборів проводжали студентів в дорогу.


 
Переглядів: 926 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz