Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 23:04

Головна » 2012 » Квітень » 6 » На крилах поезії
15:45
На крилах поезії
        21 березня 2012 р. працівники бібліотеки технікуму провели літературно-тематичний вечір «На крилах поезії», присвячений Всесвітньому  дню  поезії зі студентами груп Б-11 (класний керівник Зосімова Віолета Володимирівна) і ТМ-13  (класний керівник Нестеренко Ольга Михайлівна).
       Під час романтичного свята годиться читати вірші, що ми й робили -  читали вірші відомої полтавської  поетеси Марійки Бойко. Активну участь узяли студентки Брехунцова Анна, Байталоха Віка, Чорна Яна, Артамонова Карина, Запаря Ліза, Чечель Валерія з групи Б-11 та Линник Карина, Бондаренко Саша, Марченко Настя, Дмитренко Анна, Курлова Марина  з  групи ТМ-13.
      Ми дізналися, що Марійка Бойко — з тих людей, про яких кажуть: непересічна особистість. У неї — особливий погляд на життя, адже, погодьтеся, без цього не можна написати жодного вірша, не те що стільки, скільки їх у Марійки. А вже  вона видала близько десяти збірок! На її вірші пишуть пісні, які співають найвидатніші українські виконавці. Її творчість вивчають у школах, технікумах,  і ми з подивом дізналися, що поруч живе справжній класик, до того ж — не сивий дідусь, а молода і красива жінка. А ще Марія — журналіст, сценарист свят, громадський діяч. Одним словом, людина активна, небайдужа і завантажена роботою. На жаль, вона не змогла прийти на нашу зустріч, але ми читали її вірші і ближче познайомилися з її життєвим та творчим шляхом.
     Тематика творів Марії Бойко надзвичайно різноманітна. Це і вірші про рідний край -  Полтаву та Україну, любовна і пейзажна лірика, вірші про матір та любов до неї, її роздуми над змістом життя, вірші про дружбу, про поета і поезію, колискові, про плинність часу, про чорнобильську трагедію.
     Писати про поезію Марії Бойко і легко, і водночас важко. Легко, бо вона зрозуміла, задушевна, легко сприймається, легко читається. Важко, бо кожен рядок подобається, кожна фраза знаходить відгук у моїй душі і важко вибрати найкращі, кожен рядок хочеться процитувати.
    Щоб зрозуміти Марійчину поезію, не треба читати критичної літератури, а варто лише відкрити книжку і читати, читати, читати. А як почнеш читати, не можеш відірватися. Її поезія близька нам, бо ті думки і почуття, що висловлює автор, зрозумілі нам. Та тільки її почуття більш глибокі. А ще вона щирим, образним словом уміє з такою геніальністю висловити ці почуття, донести їх до серця і душі кожної людини.
    Мені дуже хотілося, щоб наші студенти більше читали поезію Марії Бойко, бо це й історія рідного краю, і мораль, це і насолода. А ще, щоб її книжки виходили більшим тиражем.  Дай, Боже, їй здоров’я і щастя, щоб ще довгі роки радувала вона нас своєю поезією!





Назарова Олександра,заступник голови
Ради студентського самоврядування,
староста групи ТМ-13






Переглядів: 1330 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz