Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 07:50

Головна » 2014 » Лютий » 28 » «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!»
10:08
«Ніхто не забутий, ніщо не забуте!»
    «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани». Ці слова відомого письменника Максима Рильського стали епіграфом усного журналу на тему «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!», проведеного викладачами циклової комісії юридичних дисциплін разом зі студентами груп ПР-21, ПР-22, ПР-31 і ПР-41.
    Захід розпочався зі вступного слова голови циклової комісії Дудецького Володимира Михайловича, який наголосив на актуальності теми даної зустрічі та представив присутнім запрошених гостей: Білоконя Сергія Івановича – полковника та Білана Віктора Вікторовича – майора Збройних Сил України. Обидва офіцери є учасниками бойових дій в Афганістані, виконували почесний інтернаціональний обов’язок, за що нагороджені медаллю «За боевые заслуги» та іншими нагородами колишнього СРСР та Афганістану.

    Першу сторінку усного журналу «Козацька слава – не вмре, не загине!» відкрили студенти Сидоренко Руслан та Іващенко Катерина. Вірш про козаків продекламувала студентка Бублик Анна. А студентки Козлова Дарина і Корінець Ольга розповіли про історію пам’ятника Українським загиблим козакам в Полтаві та про проведену в жовтні 2013 р. цикловою комісією юридичних дисциплін акцію вшанування пам’яті літописця Самійла Величка на місці його поховання в с. Жуки Полтавського району.

    Друга сторінка «Роки, обпалені війною» розпочалася з перегляду презентації «Хроніка війни». Студентки Олефір Яна і Дзюба Вікторія розповіли присутнім про участь українських солдатів у боях Другої світової та Великої Вітчизняної воєн. Студентка Баюль Вікторія повідомила про Героїв Радянського Союзу, уродженців Карлівщини, дослідженням подвигів яких вона займалася разом зі своїми однокласниками в складі шкільного пошукового загону. Шелемба Ірина і Педенко Вікторія  розповіли вірші «Вогонь пам’яті» та «Вічний вогонь». А Марчишина Анжеліка зворушливо заспівала пісню «Солов’ї». Виступи студентів ілюструвалися слайдами тематичної презентації, підготовленої викладачами Северенчук Тетяною Миколаївною і Перун Світланою Василівною.
    Найбільш драматично прозвучала третя сторінка усного журналу «Афганістан – біль душі», яку відкрили студенти Федорченко Вікторія та Животовський Олександр. І це не випадково, оскільки про жахливі події тієї війни розповідали безпосередні її учасники – ветерани Білокінь Сергій Іванович та Білан Віктор Вікторович. Присутні з великим інтересом та неприхованим здивуванням слухали розповіді про бойові дії, про побут і життя воїнів-інтернаціоналістів та подвиги молодих хлопців. З емоційною промовою виступив викладач Грінченко Олександр Михайлович, який закликав студентів пам’ятати про тих, хто віддав своє  життя за мир. Студентка Яіцька Олександра розповіла вірш «Афганістан», Рибась Валентина – про відкриття в Полтаві Музею військових конфліктів, а Гладка Валентина заспівала пісню «От героев былых времен» під акомпонемент на гітарі Семиволоса Євгена.  Студент Петренко Максим запропонував усім присутнім вшанувати пам’ять героїв хвилиною мовчання. Учасники усного журналу ухвалили делегувати групу студентів для  покладання квітів до пам’ятників Українським загиблим козакам, Слави та Воїнам-інтернаціоналістам.
    Із заключним словом виступив директор технікуму Іноземцев Віктор Анатолійович. Він подякував організаторам виховного заходу за вибір теми, позитивно відзначив активність студентів та закликав пам’ятати героїчні і, водночас, трагічні сторінки минулого українського народу.
Нестеренко О.М.,
викладач юридичних дисциплін







Переглядів: 778 | Додав: olga | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz