Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 07:42

Головна » 2016 » Квітень » 12 » Низький уклін людям, які пройшли крізь фашистське пекло
17:27
Низький уклін людям, які пройшли крізь фашистське пекло

        11 квітня 2016 року бібліотекою Полтавського кооперативного технікуму  з нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських концтаборів проведено захід та вшановано пам’ять заглиблих полтавчан покладанням квітів до Меморіалу Солдатської Слави та пам’ятнику  «Скорботна мати». У заході взяли участь студенти групи ВХП-12.

      Нагадуємо, 11 квітня відзначається Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів. Ця пам'ятна дата встановлена за рішенням Організації Об'єднаних Націй 11 квітня, у день, коли в 1945 році в'язні концтабору Бухенвальд, дізнавшись про наближення американських військ, підняли озброєне повстання. Вони захопили в полон близько восьмисот есесівців і солдат охорони. 11 квітня 1945 року були звільнені в'язні фашистських концтаборів Бухенвальда і Дори, 22 квітня – в'язні Заксенхаузена, 29 квітня – Дахау, 30 квітня – Равенсбрюка, пізніше – Освенцима і Майданека, Маутхаузена і Штутгофа та багатьох інших таборів смерті. У кінці Другої світової війни налічувалося 20 основних фашистських таборів і близько тисячі філій, де ув'язненими одночасно перебували мільйони людей. Точних даних про кількість загиблих у фашистських концтаборах немає, проте, більшість істориків вважають, в таборах Третього рейху загинуло близько 10 мільйонів осіб.

     Тяжка доля випала на нашу країну, на наш народ, який пережив і витерпів одну із самих страшних в історії людства трагедій – Другу світову війну. Загалом за роки нацистської окупації на Полтавщині загинуло 221 895 мирних громадян, в т.ч.152 270 чоловіків, 58369 жінок, 11 286 дітей. У Полтаві  винищено 20,2 тис. чоловік. Найбільше євреїв загинуло в Полтаві – 16 тисяч.

       У 1970 році на місці знищення в ході масової акції встановлено пам’ятник «Скорботна мати»

 Сьогодні, у Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів, ми низько вклоняємось людям, які пройшли крізь фашистське пекло.

 

       До акції вшанування пам’яті людей, постраждалих від нацистських переслідувань, долучилися і викладачі циклової комісії юридичних дисциплін Світлана Василівна Перун і Тетяна Миколаївна Северенчук, які разом зі студентами груп ПР-22 і ПР-31 організували і провели засідання круглого столу на тему «Пекло на землі – в нашій пам’яті вічно…».

         Учасники заходу говорили про злочини фашизму проти людяності, про те, що в жодному разі не можна забувати страшні сторінки нашої історії, і що слід пам’ятати про людей, які стали невинними жертвами нацистських катівень. Сильне враження на присутніх справив перегляд уривків документальних фільмів про в’язнів концентраційних таборів, а особливо про дітей, яких позбавили безтурботного дитинства. 

       Цього ж дня викладачами циклової комісії соціально-економічних та гуманітарних дисциплін Нестеренко Р. В. та Трауцькою О. В.  був проведений круглий стіл на тему: «Вۥ'язні фашистських концтаборів». Присутніми були студенти груп ПР-31, ТМ-11, ОД-31.  Студентам  був запропонований для розгляду матеріал про концентраційні табори, спеціально обладнані місця превентивного ув'язнення для супротивників нацистського режиму. Були відомі жорстоким поводженням з в'язнями і нелюдськими умовами їх змісту. Найбільші створені концтабори Дахау, Бухенвальд, Освенцім, Равенбрюк, Майданек, Саласпілс. Переглядались фільми «Освенцем. Путешествие в ад» та «Побег из Собибора» з подальшим обговоренням.

        Є надія, що подібні заходи не залишать байдужими студентську молодь. Сучасне підростаюче покоління потрібно виховувати в дусі шанобливого ставлення до представників старшого покоління, поваги до людської гідності і цінності життя.

Переглядів: 582 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz