Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:58

Головна » 2017 » Квітень » 20 » Посвята і освята в Українське козацтво
10:38
Посвята і освята в Українське козацтво

У Навчальному Національно-патріотичному центрі Українського козацтва ім.Самійла Величка на базі Полтавського кооперативного коледжу 19 квітня 2017 року відбулася знакова подія - урочиста посвята у козацтво. Для проведення урочистостей прибула Полтавська обласна козацька старшина на чолі з Головним Отаманом Українського Козацтва О.Г.Діденком.

Вступники до лав козацтва вишикувалися, принесли клятву козака (присягу козацтву). Головний Отаман Українського Козацтва О.Г.Діденко, вимовляючи слова посвяти, торкався шаблю плеча та лоба майбутнього козака і берегині , а ті, в свою чергу, цілували шаблю. Отець Олександр благословив.

Зі словами привітання звернувся до всіх присутніх генерал-хорунжий Українського Козацтва, отаман Навчального національно-патріотичного центру Українського козацтва ім.Самійла Величка Іноземцев В.А.: "Українське Козацтво взяло на себе відповідальність за відродження духовності і патріотизму народу України, відродження віри та любові до своєї рідної землі. Наша земля, земля Богдана і Тараса - духовна велич України. Ось чому усі напрямки своєї діяльності у першу чергу ми повинні починати з духовності. Ми повинні навчитися поважати життєвий вибір кожної людини у релігійному, громадському, політичному і соціальному житті. Ми запрошуємо у наші лави людей, яким не байдуже майбутнє України, людей, які вважають себе історичними і духовними нащадками козацького роду та його вічної слави. Тільки разом, єдиною українською родиною, ми зможемо все подолати."

Назавжди залишився в памяті та серцях шістдесяти чотирьох козаків та берегинь, які стали до козацької посвяти.

Присутні стали свідками особливого дійства – посвяти в козаки, особливою частиною якого став ритуал з шаблею.

Після посвяти нові козаки приймали привітання та настанови від старших козаків та друзів.

 

Міцніють козацькі ряди козацтва Полтавщини. Активно відроджується козацька ідея на Україні. Тільки разом, єдиною козацькою великою родиною, можна побудувати квітучу й заможню, вільну і єдину Україну.

Переглядів: 844 | Додав: olga | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz