Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 23:43

Головна » 2018 » Жовтень » 11 » Проект «Я МАЮ ПРАВО!»: про що та для кого?
15:48
Проект «Я МАЮ ПРАВО!»: про що та для кого?

                    Указом Президента України №361/2017 2018 рік оголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!". Проект стартував 7 червня 2017 року та впроваджується відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 638-р «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!» у 2017-2019 роках» та наказу Міністерства юстиції України від 16 серпня 2017 року №2611/5 «Про реалізацію проекту «Я маю право!».

Цей проект реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів й має на меті підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

У рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення правових знань у рамках проекту сприяє залученню українців до правової активності та правосвідомої поведінки, адже до нього приєдналися всі міста України, включаючи віддалені селища, у тому числі ті, де функціонують центри та бюро системи надання безоплатної правової допомоги.

Засвоєнню та використанню громадянами правових знань та навичок сприяє усе різноманіття масових заходів та інформаційних кампаній – лекції, флеш-моби, навчальні відеоролики, роз’яснення у соцмережах тощо.

За змістом проект "Я МАЮ ПРАВО!" розрахований на широкий загал і станеться у пригоді представникам усіх вікових, соціальних груп, незалежно від рівня освіти, статків та професій, відтак, проект буде корисним як для школяра, так, наприклад, і для представника агробізнесу.

Тематику проекту можна розділити за такими напрямками:

  • роз’яснення  у сфері правосуддя;
  • захист права власності;
  • протистояння корупції у вищих навчальних закладах;
  • захист майнових та особистих прав дитини;
  • протидія булінгу та домашньому насильству.

Так, наприклад, в рамках проекту "Я МАЮ ПРАВО!" можна дізнатися, як вирішити спір у суді або не звертаючись до нього; як виїхати з дитиною за кордон якщо вона проживає з одним із батьків; як  стягнути аліменти, домогтися виконання рішення суду, захиститись від булінгу та врятуватись від домашнього агресора; що робити, коли на підприємстві проходить обшук, відбирають бізнес або майно; як чинити, якщо вимагають хабара за іспит або навчання; як оформити субсидію або договір оренди землі.

Важливою складовою проекту є офіційний веб-сайт http://pravo.minjust.gov.ua/ , з якого кожен бажаючий може отримати інформацію про свої права та інструкції для їх захисту. Усі статті на сайті викладені у доступній для сприйняття пересічним громадянином формі та враховують різноманітні варіанти розвитку типових правових ситуацій. Крім цього, з них завжди можна довідатись, куди звернутись по допомогу або за додатковими роз’ясненнями.

Зокрема, одержати безкоштовну юридичну консультацію, дізнатись про адресу найближчого Центру або бюро правової допомоги та його послуги, а також повідомити про затримання близької особи можна цілодобово за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Таким чином, кожен, хто цікавиться проектом "Я МАЮ ПРАВО!", отримує  чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли його права порушують й має змогу переконатися, що держава стає партнером громадянина, гарантуючи рівність перед законом для кожного українця.

За наданням правової допомоги звернутися до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2,  з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 або за тел. (0532)50 27 22.

Перший полтавський місцевий центр

 з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Переглядів: 476 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz