Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:02

Головна » 2014 » Квітень » 18 » Студентська конференція на тему: «Григорій Ващенко – творець української освітньої – виховної системи»
09:59
Студентська конференція на тему: «Григорій Ващенко – творець української освітньої – виховної системи»

    15.04.2014 відбулася студентська конференція на тему: «Григорій Ващенко – творець української освітньої – виховної системи» у стінах Полтавського Національного педагогічного Університету ім. В.Г. Короленка у кімнаті-музеї Григорія Ващенка. Організатором конференції була Огуй С.В. викладач вищої категорії- методист Полтавського кооперативного технікуму за участі Пусепіної Н.М. доцента кафедри педагогіки. Девізом заходу була цитата Григорія Ващенка «…Коли найбільша чеснота українця – безмежна вірність Богові і Батьківщині, то найбільша ганьба для нього – зрада вірі і Україні…» , «… Ніхто не стане шанувати людини, коли вона сама не буде шанувати себе. Так само ніхто не буде шанувати народу, що терпить рабство і не хоче боротися за свою волю…».
    В ході конференції студенти технологічного відділення  підготували доповіді про:
    - Життєвий шлях Григорія Ващенка ( Брихачко Ельвіра);
    - Духовність у педагогічному світогляді Г. Ващенка ( Попова Юлія)
    - Гармонійне виховання української молоді у педагогічній спадщині Г. Ващенка ( Марченко Валерія)
    - Проблема єдності національного і загальнолюдського у педагогічній спадщині Г. Ващенка: «…піднести на високий рівень свою духовну культуру, освіту, науку й мистецтво, стати в рівень з передовими народами Європи і Америки…», « ..Ми є європейці і українці…».
    Окремо зупинилися на творчості видатного українського педагога, психолога, письменника - широко відомого в діаспорі і мало знаного в Україні. Григорій Ващенко був людиною не легкої долі, але ніколи не зраджував ні вірі в Бога, ні Україні, ні справі, якій присвятив життя.
    А також під керівництвом Пусепіної Н. М. студентами ПНПУ ім. Короленка було проведено екскурсію в музеї Г. Ващенка.
    Метою проведення студентської конференції є ознайомлення студентів з творчістю Г. Ващенка, розкрити проблеми духовності крізь призму сприйняття Ващенка, систему цінностей та зміст виховання спираючись на спадщину Ващенка.

 

Переглядів: 617 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz