Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 11:56

Головна » 2014 » Грудень » 10 » Свято в козацькому курені – Полтавському кооперативному технікумі
15:44
Свято в козацькому курені – Полтавському кооперативному технікумі

Начальник регіонального відділення

українського  козацтва при ПКТ,

полковник Дудецький В. М.


    Молодь – це майбутнє будь – якого народу і від того, як її виховують та якою вона стане, залежить і добробут країни і впевненість у майбутньому. Але є одна закономірність ,  непорушна  у всі часи :  покоління повинно бути здоровим і морально, і фізично. Виховання моральності залежить від пошани до пам’яті предків, фізичне  - від уміння не розтрачувати з малих літ своє здоров’я.
    Саме на забезпечення здорового способу життя і підготовку високоморальних професійних фахівців, патріотів своєї держави і направлені основні зусилля викладачів циклової комісії фізичного виховання технікуму. Варто зазначити, що Полтавський  кооперативний технікум одночасно є національним навчально – патріотичним центром українського козацтва ім. Самійла Величка.
    Так, тільки з початку нового навчального року проведено цілий ряд спортивно – масових засобів : це і Дні здоров’я  студентів усіх курсів, і першість з силового багатоборства на Кубок директора ПКТ Іноземцева В. А. , і участь в міських змаганнях з легкоатлетичної естафети серед навчальних закладів м. Полтави ( 2- ге місце), з волейболу ( 3місце), футболу (4 – е), кульової стрільби. Студенти технікуму ( хлопці та дівчата) активно залучаються до участі в спортивних гуртках, до індивідуальних тренувань і занять спортом за інтересами ( баскетбол, греко – римська боротьба, армреслінг , гирьовий спорт, легка атлетика, настільний теніс та ін.).
    Проведені змагання в навчальних групах щодо здачі залікових нормативів з фізичної підготовки , а також із таких видів вправ, як піднімання гирі, згинання – розгинання рук в упорі, набивання футбольного м’яча головою ( в парі), стрибки на скакалці та одягання протигазу. Із студентів переможців були сформовані збірні команди трьох відділень технікуму : товарознавчо – правового , бухгалтерського та  технологічного.
    Фінал цих змагань був присвячений Дню Збройних Сил України і проведений 3 грудня п. р. у формі спортивно – мистецького свята « Козацькі розваги». Актова зала технікуму у вщент була заповнена гостями та вболівальниками. Мета цього заходу – розвивати спритність, швидкість  і силу; поглибити знання про козаків; формувати здоровий спосіб життя ; прищеплювати прагнення до систематичних занять фізичною культурою та спортом; виховувати любов до України , повагу до національно – історичних традицій , та почуття колективізму та взаємодопомоги.
    Під бурхливі оплески та звуки козацького маршу на сцену вийшли команди учасників, одягнуті в козацьку форму.
    Присутніх щиро в своєму емоційному виступі привітав директор технікуму генерал – хорунжий українського козацтва, кандидат педагогічних наук  Іноземцев Віктор Анатолійович.
    Свято розпочалося запальним «Гопаком» у виконанні ансамблю « Зорепад» у цілому ж спортивні конкурси супроводжувалися піснями , танцями, музикою , що надавала змаганням динамічності та створювала в залі атмосферу суперництва, дружби та підтримки своїх команд.
    З особливим інтересом , за великої підтримки вболівальників, пройшли конкурси отаманів, з набивання футбольного м’яча головою та одягання протигазів.
    У цілому ж , в запеклій боротьбі перемогу здобули спортсмени технологічного відділення, на другому місці – товарознавчо- правового.
    Свято завершилося церемонією нагородження переможців. Грамоти за перше і друге місце та за волю до перемоги вручили полковники українського козацтва Дудецький В. М. та Грінченко О. В. Переможці також отримали солодкі призи від адміністрації технікуму.
    Учасники змагань подарували вболівальникам та глядачам справжнє свято спорту, краси , знань та вміння, стремління до перемоги, формування національно –патріотичних ідей.

       
       

 

Переглядів: 685 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz