Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 22:33

Головна » 2012 » Лютий » 27 » Тиждень комерсанта
18:14
Тиждень комерсанта
       Викладачі технікуму багато уваги приділяють вихованню любові у студентів до їх майбутньої професії та почуття відповідальності.
       Ці професійні якості у майбутніх спеціаліалістів виховуються як на заняттях так і у позаурочний час.
Свої професійні здібності студенти показали під час Тижня комерсанта, який провели циклові комісії комерційних  та товарознавчих дисциплін з 13 по 17 лютого 2012 року.
      У ньому прийняли участь викладачі циклових комісій та студенти другого та третього курсів спеціальності "Товарознавство та комерційна діяльність”.
       Мета цього заходу – поглибити інтерес студентів до обраної спеціальності, продемонструвати їх знання та вміння . Тому у плані проведення Тижня комерсанта були заплановані різноманітні заходи:
конкурс професійних газет, виставка творчих робіт учасників предметних гуртків, зустріч з практичними працівниками та випускниками технікуму, спільне відкрите засідання предметних гуртків з комерційної діяльності
та з товарознавства, конкурс "Кращий за спеціальністю”, олімпіади з фахових дисциплін, студентська науково – теоретична конференція
"Інноваційні процеси та їх вплив на ефективність діяльності підприємств”.
     Студенти та викладачі провели велику підготовчу  роботу до початку Тижня комерсанта, а сам Тиждень став творчим звітом.
     Дуже цікаво пройшло спільне засідання предметних гуртків, на якому була проведена студентська науково – теоретична конференція " Культура споживання продуктів харчування – запорука здоров’я  молодого покоління”. На  конференції з доповідями виступили  члени предметних гуртків, а також доцент кафедри  експертизи та митної справи Полтавського університету економіки і торгівлі Юдічева О.П.
      Доповіді супроводжувались показом презентацій. А також студентам було показано фрагмент фільму про енергетичні напої.
      Запам’яталась студентам і зустріч з  практичними працівниками та випускниками технікуму. Перед студентами виступили заступник начальника відділу захисту прав споживачів інспекції з питань захисту прав споживачів у Полтавській області Фастівець А.Д. та випускники технікуму – Литовченко Яна, Вовк Микола, Колісниченко Дар’я.
       Викладачі циклових комісій приділяють велику увагу індивідуальній роботі зі студентами, виконанню ними дослідної роботи.
       Результатом цього стала студентська науково – теоретична конференція "Інноваційні процеси та їх вплив на ефективність діяльності підприємств”, на якій з доповідями виступили Коваленко Яна (гр. ТМ –21), Красножон Юлія (група ТМ – 23), Феєр Аліна (група ТМ –32), Головня Андрій
(група ТМ –31). Свої виступи студенти супроводжували показом презентацій.
      Підготовка доповідей вимагала від студентів ознайомлення з додатковою літературою, збирання матеріалів практичної діяльності торговельних підприємств. Студенти складали графіки, таблиці, вчились публічно виступати, використовуючи мультимедійні технології навчання.
Великий інтерес у студентів викликав конкурс " Кращий за спеціальністю” між командами "Митник” та "Комерсант”, який мав за мету показати знання та вміння студентів – випускників, їх готовність до практичної роботи, а для студентів II курсу – ще раз пересвідчитись у правильності вибору  спеціальності, закріпити інтерес до неї.



      Саме тому конкурс включав такі конкурсні завдання як представлення своєї спеціальності, вміння рекламувати товари, виявляти фальсифікат, давати товарознавчу характеристику товарів.
       Конкурс показав, що наші комерсанти мають хороші знання з фахових дисциплін. Це продемонстрував і конкурс вболівальників, переможці якого отримали приз.
       Традиційно під час Тижня комерсанта проводяться олімпіади зі спеціальних дисциплін, основними завданнями яких є підвищення зацікавленості до поглибленого вивчення дисципліни, виявлення здібної молоді, підвищення якості навчання.
       Переможці олімпіад отримали сертифікати на додаткові бали з дисципліни.
       Наприкінці Тижня комерсанта було підведено підсумки – Тиждень сприяв залученню до  індивідуальної роботи максимальної кількості студентів, розвивав  їх творчу здібність, стимулював  пізнавальний процес, поглибив інтерес до обраної спеціальності. Найбільш активні учасники Тижня комерсанта отримали подяки та сертифікати, за якими їм будуть нараховані додаткові бали згідно кредитно – модульної системи оцінювання знань. Мета Тижня комерсанта була  досягнута.





Долбілова Л.І. , голова циклової комісії

комерційних дисциплін

Переглядів: 954 | Додав: olga | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz