Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 08:50

Головна » 2017 » Листопад » 13 » Тиждень правознавства у Полтавському кооперативному коледжі
14:02
Тиждень правознавства у Полтавському кооперативному коледжі

     З 23 по 27 жовтня 2017 року циклова комісія юридичних дисциплін провела Тиждень правознавства. На кожний день тижня було заплановано багато цікавих та різнопланових заходів. Розпочався Тиждень правознавства з міжгалузевого брейн-ринга на тему «Галопом по науках», підготовленого викладачем Тетяною Миколаївною Северенчук. Участь у ньому взяли три команди – другого, третього і четвертого курсів правознавчих груп. У перервах між турами змагання присутніх в актовому залі глядачів розважали Ольга Писаренко чудовою піснею та дует Наталії Ольшанської і Дмитра Северенчука запальними кавказьким і східним танцями.  У запеклій боротьбі перемогу здобула команда третього курсу, за що отримала шквал бурхливих оплесків   глядачів та солодкий подарунок.

    Наступного дня викладач Сергій Анатолійович Шалаєнко зі студентами своєї групи ПР-11 провів інтелектуальну гру «Я люблю Україну».  У знаннях української історії, законодавства, культури і мистецтва змагалися студенти-учасники команд «Синіх» та «Жовтих». Велику кількість позитивних емоцій викликала гра з глядачами, які бал за правильну відповідь на питання мали можливість подарувати одній зі своїх улюблених команд. Переможцем інтелектуальної гри стала команда «Сині». 

    Викладач Ольга Михайлівна Нестеренко організувала і провела олімпіаду з правознавства серед студентів І і ІІ курсів спеціальності «Право». За її результатами переможцями стали: І місце – Присяжнюк Станіслав, ІІ місце – Багаєва Оксана, ІІІ місце – Прицюк Вікторія (студенти групи ПР-11). А серед студентів групи ПР-21 І місце посіла Пашко Карина, ІІ місце – Брянцева Катерина, ІІІ місце – Зайцева Анастасія і Шурай Олександр.  Також цього дня викладач і голова циклової комісії юридичних дисциплін Світлана Василівна Перун у гуртожитку коледжу провела тренінг на тему «Як не стати жертвою злочину». Слухачами тренінгу стали студенти різних курсів. Вони дізналися багато цікавого і корисного про свої особисті і громадянські права, які можуть бути порушені внаслідок вчинення злочину. Велику увагу було приділено проблемі торгівлі людьми та заходам її попередження, щоб не стати жертвою работоргівців.

            25 жовтня відбувся перегляд та обговорення документальних фільмів «Права людини: український контекст», організований викладачем Нестеренко О.М. у групах ПР-11 і ПР-21. Студенти подивилися короткометражні документальні фільми «Історія прав людини», «Конституція України. Особисті права людини», «Конституція України. Політичні права людини» і «Європейська конвенція з прав людини» та обговорили стан і перспективи захисту, забезпечення державою свої особистих і громадянських прав. Цього ж дня студенти групи ПР-21 разом з викладачем Перун С.В. відвідали з екскурсією  Полтавський районний суд Полтавської області. Там вони ознайомилися з роботою канцелярії суду, посадовими обов’язками голови і секретаря, порядком проведення судових засідань.

 

            Кульмінацією Тижня правознавства став традиційний святковий концерт і посвята першокурсників в юристи, організований викладачами Северенчук Т.М. і Перун С.В. Концертну програму склали різножанрові номери художньої самодіяльності, підготовлені студентами всіх правознавчих груп. Під час цього заходу відбулося нагородження переможців олімпіади з правознавства. Кращі знавці права з рук першого заступника директора коледжу Лобань О.Є. отримали дипломи І, ІІ і ІІІ ступенів, сертифікати учасника та солодкі подарунки. На завершення дійства першокурсники прийняли присягу юриста і своєрідну естафету в опануванні юридичної професії з рук майбутніх випускників. Старшокурсники порадили своїм молодшим колегам бути відповідальними і старанно навчатися та подарували кольорові кульки з побажаннями. Потім усі разом виконали Гімн юриста.

            В останній день Тижня правознавства викладач Дмитро Леонідович Стрілко разом зі студентами груп ПР-41, ПР-42, ПР-31 і ПР-32 провів виховну годину на тему «Юрист – професія сьогодення». Студенти обговорили вимоги сучасного суспільства до юриста, з якими проблемами він найчастіше зустрічається в своїй роботі, а також на які виклики майбутнього юрист повинен вміти швидко реагувати.

        27 жовтня на засіданні циклової комісії юридичних дисциплін відбулося підведення підсумків Тижня правознавства, обговорено проведені заходи та окреслено плани роботи викладачів і студентів у майбутньому.

Переглядів: 778 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz