Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:02

Головна » 2015 » Жовтень » 19 » Тиждень правознавства у Полтавському кооперативному технікумі: традиції та інновації
11:04
Тиждень правознавства у Полтавському кооперативному технікумі: традиції та інновації

       Доброю традицією на цикловій комісії юридичних дисциплін стало присвячувати проведення Тижня правознавства до Дня юриста, яке в Україні  з 1997 року відзначається щорічно 8 жовтня. А цього разу додався ще один привід – 15-річчя  створення циклової комісії.

  Комплекс запланованих заходів розпочався 5 жовтня з організованого викладачем Северенчук Тетяною Миколаївною фотоконкурсу «Я маю право», на якому групи правознавців різних курсів представили плакати із зображеннями основних прав людини і громадянина. За підсумками конкурсу кращим визнано плакат, виконаний студентами групи ПР-31. Цього ж дня викладач Стрілко Дмитро Леонідович провів юридичний «Брейн-ринг». Участь у ньому взяли три команди: «Ерудити» - збірна студентів ІІ курсу, «Праволюби» - збірна ІІІ курсу і «Фортуна» - збірна ІV курсу. У запеклій боротьбі заслужену перемогу здобула команда «Праволюби» у складі студентів Зибіна Павла (капітан), Кравченко Мирослави, Шендеровського Олександра, Тараненко Аліни, Сиси Діани і Кульчановської Юлії.

         6 жовтня відбулася зустріч правознавців випускного курсу з практичним працівником – завідуючим Полтавським відділенням Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз Петровим Сергієм Станіславовичем, який розповів про специфіку роботи очолюваної ним установи та особливостями різних видів судових експертиз, що проводяться в Україні. Також викладачі циклової комісії в цей день організували і провели олімпіаду з правознавства серед учнів 9, 10 та 11-х класів шкіл м. Полтава і студентів І, ІІ і ІІІ курсів технікуму. Її проведенню передувала значна підготовча робота, було запрошено кращих знавців правознавства із числа учнів ЗОШ № 22, ЗОШ № 15, ЗОШ № 20 імені Бориса Серги, ЗОШ № 37, школи-гімназії № 21 і ЗОШ № 12.

         Наступного дня голова циклової комісії Перун Світлана Василівна організувала і провела імітацію судового засідання з розгляду цивільної справи про позбавлення батьківських прав. Присутніх вразила реалістичність судового процесу, яку забезпечили студенти групи ПР-42, що виступили в ролі судді, прокурора, представника органу опіки та піклування, секретаря судового засідання, відповідача та свідків. А в гуртожитку технікуму викладач Нестеренко Ольга Михайлівна за підтримки голови Ради студентського самоврядування  Пасічниченко Олександри провела виховний захід у формі дискусійної студії на тему «Професійна етика юриста в умовах сьогодення». Обговорювалася роль юриста-професіонала у процесі розбудови правової держави в Україні, проблеми реалізації вітчизняного законодавства, шляхи подолання правового нігілізму в сучасному суспільстві та норми етики поведінки юриста в різних життєвих ситуаціях.

         Святкування Дня юриста в технікумі розпочалося 8 жовтня з виставки вітальних стінгазет і плакатів, виготовлених студентами правознавчих груп. Особливе враження і захоплення викликав плакат з портретами всіх викладачів циклової комісії, який власноручно з любов’ю намалювали студенти групи ПР-31 і в такий спосіб привітали своїх наставників із професійним святом. Також в аудиторії № 227 відбулася зустріч правознавців з головним спеціалістом відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Токарєвою Лілією Леонідівною, яка провела лекцію-візуалізацію на тему: «Яка вона – сучасна юстиція?». Гостя познайомила майбутніх юристів зі специфікою роботи веб-сайту своєї установи, про сучасні вимоги до працівників органів юстиції та з новелами в українському законодавстві, що стосуються надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Кульмінацією дня стала посвята першокурсників у студенти-юристи та підготовлений правознавцями різних курсів під керівництвом Тетяни Миколаївни Северенчук святковий концерт, присвячений Дню юриста. Клятву юриста від імені студентів першого курсу зачитала студентка групи ПР-11 Жогло Карина. На свято завітала завідуюча кафедрою правознавства Полтавського університету економіки і торгівлі, професор Лаврик Галина Володимирівна зі своїми студентами – випускниками технікуму минулих років. На цьому заході були нагороджені грамотами кращі студенти-правознавці за добросовісне ставлення до навчання, активну участь у громадському житті технікуму і заходах художньої самодіяльності та оголошено подяки Лаврик Г.В. за плідну співпрацю у підготовці майбутніх юристів, завідуючій товарознавчо-правовим відділенням Сороці Яніні Петрівні і викладачу Коломієць Ользі Олександрівні за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у виховання і теоретичне навчання студентів-правознавців.Також були оголошені підсумки проведеної напередодні олімпіади з правознавства. Дипломами І ступеня були нагороджені: Черняк Вікторія (студентка групи ПР-11), Нестерук Олександра (учениця 10 класу ЗОШ № 20 імені Бориса Серги) і Галєєв Ярослав (учень 11 класу ЗОШ № 37), дипломами ІІ ступеня – Бут Марія (учениця 9 класу ЗОШ № 22), Віниченко Анжела (студентка групи ПР-22) і Зибін Павло (студент групи ПР-31), а дипломами ІІІ ступеня – Курочка Денис (учень 9 класу ЗОШ № 15), Бугаєвський Андрій (учень 10 класу школи-гімназії № 21) і Тулін Тимофій (учень 11 класу ЗОШ № 12). Загалом всі учасники олімпіади з рук директора Іноземцева В.А. отримали сертифікат за участь та солодкі призи. Родзинкою свята став виступ старшокурсників, які привітали першокурсників з поповненням рядів студентів-юристів та подарували їм повітряні кульки із вкладеними до них побажаннями на щастя та удачу в подальшому навчанні. А завершився концерт фінальною піснею «Гімн юристів» у спільному виконанні студентів груп ПР-11 і ПР-22.

     На завершення Тижня правознавства викладач Полюхович Олена Миколаївна провела круглий стіл на тему «Вибори як форма народовладдя та інструмент інституціоналізації органів державної влади». Предметом обговорення стали зміни до виборчого законодавства в системі проведення місцевих виборів, особливо у Полтавському регіоні.

     Підсумки проведених заходів Тижня правознавства були підведені та проаналізовані 9 жовтня на засіданні циклової комісії юридичних дисциплін. 

Переглядів: 863 | Додав: olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz