Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 01:59

Головна » 2012 » Березень » 3 » Тиждень соціально – економічних та гуманітарних дисциплін в Полтавському кооперативному технікумі
13:59
Тиждень соціально – економічних та гуманітарних дисциплін в Полтавському кооперативному технікумі

     Стало доброю традицією щорічне проведення в нашому навчальному закладі „Тижнів циклових комісій”.
     Згідно плану з 20  по  28 лютого  2012 року був проведений тиждень соціально-економічних та гуманітарних дисциплін, який розпочався з традиційного змагання ерудитів – „Брейн-ринг”. У кожній групі є студенти з високим творчим потенціалом, щиро закохані в той чи інший предмет гуманітарного циклу. Для них і для всіх бажаючих спробувати  свої сили і була проведена ця гра. Участь та відвідування цього заходу стала гарним стимулом для підвищення рівня знань студентів, виявлення і розвитку творчих здібностей.      
     Метою цього заходу  було в ігровій формі закріпити, перевірити і поглибити  знання студентів з історії, географії та інших дисциплін.
    У грі приймали участь три команди першого курсу : технологічного, бухгалтерського та товарознавчо-правового відділень, які боролися за звання кращих знавців. Змагання проходили в декілька турів. В першому турі, де команди відповідали на запитання з історії та географії, в ході напруженої боротьби визначився переможець – команда  бухгалтерського відділення. Далі змагались капітани команд, які повинні були дати якомога більше правильних відповідей за певний час. Під час проведення гри ведуча пропонувала присутнім в залі студентам також думати над кожним запитанням і перевіряти свою версію після оголошення правильної відповіді.  Протягом брейн - рингу відбувалися музичні паузи для відпочинку команд та розваги залу.
    Хоча переможців і переможених в цьому змаганні не було, бо всі учасники проявили відмінні знання та ерудицію, але глядачі, які прийшли підтримати свої команди одержали справжнє задоволення і від гри, і від чудових пісень. Всіх учасників змагання нагородили дипломами та солодкими призами. Перемогу здобула команда бухгалтерського відділення, набравши найбільшу кількість балів.
     А справжні емоції запанували в актовій залі, де студенти на іноземній мові влаштували пісенне шоу „Голос України”. Глядачі разом з викладачами на годину поринули у хіти різних років. У кожного учасника була своя „хвилина слави”. Студенти так майстерно виступали, так намагалися донести частину своєї душі, що сумнівів не залишилося. Журі одноголосно поставили вищий бал усім виконавцям. Яскравими були виступи Давиденко Лариси, Коньовшій Наталії, Пендус Світлани. Студенти продемонстрували не лише знання англійської мови, але й культури, реалізували свої здібності, тому що такий конкурс – це шоу-гра на сцені. Головне те, що студентам цікаво.
    Вони змагаються і вчаться. І вчаться, як не дивно, посміхатись, не комплексувати, бути приязними, вміти радіти успіхам своїх друзів і просто змагатись.
    На одному диханні виконували свої пісні студенти під дружні оплески залу.А справжнім подарунком для студентів був виступ учасниці пісенного шоу" X-фактор " Мар’яни Григорян, яка своїм чарівним голосом вразила всю аудиторію.
     Все під силу тільки творчому викладачу, а робота викладача іноземної мови – безперервна праця. Без творчого викладача не може бути ні нових підходів до вивчення предмета, ні нового суспільства, ні вільної України.
     Використання  музики, колективних співів сприяє згуртуванню студентського колективу, більш повному розкриттю здібностей  студентів, розвитку естетичних смаків тощо.
     Так, підготовка до конкурсу – це важка, напружена праця. Але всі хвилювання, негаразди виправдовуються, коли приходиш на справжнє свято і бачиш щасливі очі своїх студентів. Це дійсно свято.
     Під час тижня відбулась зустріч з ветеранми війни в Афганістані : Корчуковим В.О., Шкаріним В.Д., Горшечніковим О.П.,  Цікавою і змістовною була розповідь Голови Полтавської обласної організації воїнів-інтернаціоналістів Корчукова В.О.
    Студенти з великою увагою та інтересом слухали спогади ветерана війни в Афганістані Горшечнікова О.П. Він подарував свій документальний фільм про суворі військові будні в Афганістані. Також гості-ветерани організували фотовиставку на основі реальних матеріалів про афганську війну.
    Студенти підготували багато запитань про бойову юність ветеранів, на які отримали дуже схвильовані та щирі відповіді. Наприкінці зустрічі прозвучала пісня у виконанні студентки технікуму, а також на згадку про цей цікавий захід гостям вручили пам’ятні подарунки.
     Швидко сплинув час, і тиждень підійшов до кінця. Як завжди підвели підсумки, відзначили найактивніших учасників, а попереду нові випробування, нові цікаві заходи. Адже ми передаємо естафету в іншу циклову комісію, де ми впевнені буде не менш цікаво.






Кандзюба Л.І., голова циклової комісії
соціально – економічних та гуманітарних дисциплін





Переглядів: 866 | Додав: olga | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz