Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 10:24

Головна » 2013 » Лютий » 21 » Тиждень у світі комп’ютерних технологій і інформатизації
19:30
Тиждень у світі комп’ютерних технологій і інформатизації
      З 11 по 15 лютого в Полтавському кооперативному технікумі проходив тиждень Інформатики. Студенти з радістю поринули у світ комп’ютерних технологій і інформатизації та активно приймали участь у всіх заходах, адже вони своє життя вже не уявляють без комп’ютера. Відкриття тижня розпочалося урочистим концертом та демонстрацією відеофільму "Соціальні мережі". Присутнім запам'ятались та сподобались виступи учасників святкового заходу – танці, пісні, жартівливі театральні постанови, які ще раз підтверджують, що Інтернет-технології стали природною частиною життя людей і сучасної молоді. Невміння працювати з комп’ютером і орієнтуватися в інтернет-просторі в сучасному суспільстві можна порівняти з невмінням писати й читати: комп'ютер є не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та розвитку. Також було ознайомлено всіх присутніх з заходами, які на них чекають протягом цього тижня і оголошено конкурс на найкращу газету «Інформатика в нашому житті» та плакат «Безпечний Інтернет».




      Другий день тижня був присвячений Всесвітньому Дню безпечного Інтернету, який 5 лютого 2013 року Європа відзначила вже вдесяте. Цей захід (англ. Safer Internet Day) був запроваджений у 2004 році за ініціативою європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe. Основна ідея соціальної кампанії — показати, що до інформації в Інтернеті мають доступ мільйони незнайомців, які можуть використовувати її як завгодно, тому не слід розповсюджувати особисті дані у відкритому доступі. Тому цього дня і у нашому технікумі був проведений тренінг «Безпечний Інтернет», на якому обговорилися шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання інтернет-етики і інтернет-безпеки, загрози протизаконного контенту, інформаційного наповнення інтернету.




      Цікавим став цей день і для студентів групи ТК-31, які разом з викладачами інформатики відвідали телецентр Полтавської ОД ТРК «Лтава». Там студенти ознайомились з роботою інженерів апаратно-студійного блоку, а саме як використовується програма для відеомонтежу AdobePremierePRO. Екскурсію проводив Мішін Анатолій Вікторович – директор творчо-виробничого об’єднання телебачення, заслужений журналіст України. Студенти побували в студії «News room», де проходять зйомки новин, а також у студії, де відбувається прямий ефір програми «Ранок на «Лтаві». Цікава подорож коридорами телецентру супроводжували не менш цікаві коментарі екскурсовода. До речі, нашим дівчатам та хлопцям була надана можливість сфотографуватися у ролі ведучих телепрограми. 




      На протязі наступних днів студенти технікуму прийняли участь в  інтелектуальній грі «Наш, друг і помічник комп’ютер», олімпіаді з інформатики, яка була проведена у вигляді тестування, з використанням сучасних технічних та програмних засобів, до складу яких входять мультимедійний проектор, Smart Board, система інтерактивних відповідей Senteo і програмний продукт Notebook. А ще бажаючі змогли відвідати майстер-клас «Використання програм відеорендерингу для створення слайд-шоу», на якому студентам детально, на прикладах, пояснили принципи роботи з програмами Movie Maker, Camtasia Studio, Aurora 3D, ProShow Produser та Pinnacle Studio. Це програмне забезпечення широко використовується для створення анімованих відеороликів з фотографій та подальшого їх запису для відтворення на різноманітних пристроях.
     Закінчився тиждень підведенням підсумків та демонстрацією презентації-звіту проведення тижня інформатики. Студенти з задоволенням переглянули фото-колажі проведених заходів, а найбільш активні учасники отримали  подяки і грамоти за перемоги у  олімпіаді, конкурсах та вікторинах.
Переглядів: 722 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz