Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 17:56

Головна » 2012 » Лютий » 27 » Відкрите засідання гуртка з товарознавства та комерційної діяльності
18:16
Відкрите засідання гуртка з товарознавства та комерційної діяльності


    14 лютого під керівництвом викладачів Луцикович П.С. та Долбілової Л.І. відбулося спільне відкрите засідання гуртка з товарознавства та комерційної діяльності, на якому проведено науково-теоретичну конференцію на тему "Культура споживання харчових продуктів – запорука здоров’я молодого покоління”.

    Основною метою цього заходу є формування культури споживання, культури харчування, ознайомлення з правилами та рекомендаціями з харчування, формування культури споживання алкогольних, слабоалкогольних та енергетичних напоїв, штучної їжі та її вплив на здоров’я молодого покоління.

      На конференції були розглянуті такі доповіді:

      1. З історії харчування українців

                 Матвійченко Анна – студентка групи ТМ-23
       2. Культура харчування
                Коваленко Яна – студентка групи ТМ-21

       3. Найшкідливіші для здоров’я продукти

                Мішкіна Поліна– студентка групи ТМ-23

       4. Що треба знати про консерванти
               Юдічева О.П. – доцент кафедри експертизи та   митної справи Полтавського університету економіки         і   торгівлі

       5. Негативний вплив неякісних продуктів на здоров’я людини
                 Кепенач Яна – студентка групи ТМ-31
        6. Культура вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв”
               Феєр Аліна, Труховська Наталія – студентки групи ТМ-32
        7. Енергетичні напої: за і проти
                    Васильченко Людмила – студентка групи ТМ-31
        8.Філософія споживання кави
                    Бут Тетяна – студентка групи ТМ-23
     Всі доповіді були цікавими, бо вони формують культуру споживання та культуру харчування продовольчих товарів. Особливо цікавою був виступ  Юдічевої Ольги Петрівни, кандидата технічних наук, доцента кафедри експертизи та митної справи Полтавського університету економіки і торгівлі. Вона сказала, що сучасне виробництво харчових продуктів практично не обходиться без харчових добавок, адже вони суттєво впливають на якість, привабливість кінцевого продукту, поліпшують його зовнішній вигляд, смак, аромат, технологічні властивості (консистенцію, формоутворення), продовжують термін зберігання.
   Сучасна, часто штучна за своїм складом їжа (солодкі газовані напої, більшість солодощів, їжа фаст-фуд, продукти молочної та м’ясної промисловості) є своєрідною "хімічною бомбою” для людського організму. За постійного вживання таких харчів люди стають агресивнішими, частіше страждають на головні болі, розлади сну, зниження здатності концентрувати увагу, стійкість до стресів.
Покласти цьому край маємо ми самі, раз і назавжди припинивши купувати й уживати такі продукти. Тоді й виробляти , й продавати таку їжу  стало б не вигідно.
     Лише так можливо протистояти системі жадібних виробників, здатних заради грошей знехтувати здоров’ям усієї нації. Необхідно пам’ятати, що їмо, щоб жити, а не навпаки. А долати поганий настрій слід активною життєвою позицією, заняттям спортом, а не гамбургером та алкоголем.


Переглядів: 1047 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz