Меню сайту
   
   
   
    

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук




Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 04:18

Головна » 2014 » Жовтень » 17 » Циклова комісія юридичних дисциплін провела Тиждень правознавства
15:30
Циклова комісія юридичних дисциплін провела Тиждень правознавства

    «Жити по-новому» - гасло, яке віднедавна стало актуальним для всієї країни, а для циклової комісії юридичних дисциплін воно набуло особливого значення. Викладачі циклової комісії розпочали новий навчальний рік, сповнені творчої енергії та ентузіазму. Продемонструвати свою творчість і таланти випала нагода ще під час святкового концерту до Дня працівника освіти, який відбувся в актовому залі технікуму 2 жовтня 2014 року. Викладачі юридичних дисциплін у творчому дуеті зі студентами підготували два номери художньої самодіяльності. Северенчук Тетяна Миколаївна разом зі своєю донькою Наталею, студенткою першого курсу технологічного відділення, виконали зворушливу пісню «Снится сон», яка не залишила в залі нікого байдужим. А колективний виступ циклової комісії із жартівливою піснею «Лісапєд» зірвав шквал аплодисментів та викликав масу позитивних емоцій у глядачів. До того ж цей номер потрапив у сюжет новин «Життя міста» і був показаний на телеканалі «ІРТ-Полтава». Окрилені успіхом викладачі-юристи відразу розпоча и виконання запланованого комплексу заходів у рамках Тижня правознавства із залученням студентів правознавчих груп різних курсів.
    Тиждень правознавства проходив з 6 по 10 жовтня 2014 року. Його проведення було приурочене до Дня юриста, яке в Україні святкується 8 жовтня. Змістовно і насичено пройшли заплановані  заходи.
Відкриття Тижня ознаменував конкурс плакатів з афоризмами про право “У світі мудрих думок”, виготовлених студентами груп ПР-11, ПР-21, ПР-22, ПР-31, ПР-32 і ПР-41 під керівництвом викладачів Стрілка Дмитра Леонідовича і Полюхович Олени Миколаївни. Цього ж дня була проведена віртуальна екскурсія на тему “Історія прав – історія людства”. Її мета – розширити і поглибити  знання студентів про права людини, їх витоки та перспективи розвитку. Усім присутнім на цьому заході було запропоновано переглянути “експонати” трьох експозицій уявного музею прав людини: «Історія  прав людини», «Відомі борці за права людей» та «Музеї прав людини у світі». В ролі екскурсоводів виступили студентки третього курсу Пасічниченко Олександра, Корінець Ольга, Почепцова Анжеліка, Гончаренко Марина та Ракович Ольга. На завершення екскурсії гості ма и можливість залишити свої враження про почуте і побачене у віртуальній «Книзі відгуків» музею. На захід були також запрошені учні 9-Г класу Полтавської ЗОШ № 30, які з інтересом слухали виступаючих і брали участь в обговоренні.
    Вже не перший рік на товарознавчо-правовому відділенні діє дискусійний клуб. Чергове його засідання на тему «Злочин і покарання очима юриста і психолога» відбулося 7 жовтня в рамках Тижня правознавства. Суть заходу полягала у висловленні студентами власних позицій з приводу доцільності морального і правового покарання за різні види злочинів. Розгорілася полеміка серед присутніх стосовно засудження до довічного терміну ув’язнення та проблеми смертної кари, можливості її відновлення в українському законодавстві. В ролі експертів виступили  запрошені гості: психолог психолого-педагогічної консультації при Департаменті освіти і науки Полтавської обласної ради Карнаух Олена Миколаївна, начальник сектору максимальної безпеки Полтавського слідчого ізолятора Романченко Віктор Олексійович і практичний психолог технікуму Даценко Вікторія Миколаївна. З філософської точки зору обговорювані питання прокоментував директор технікуму Іноземцев Віктор Анатолійович.
    Не менш цікаво та емоційно насичено пройшов усний журнал на тему «За честь, за долю, за українську волю…», підготовлений викладачем Грінченком Олександром Михайловичем. Перша сторінка журналу була присвячена пам’яті воїнів, які боронили Батьківщину на фронтах Другої світової війни. Особливий інтерес викликала розповідь Олександра Михайловича про свого батька артилериста-розвідника, сержанта Грінченка Михайла Івановича, який воював і був нагороджений Орденом Слави та медаллю «За  Отвагу». Історичні паралелі були проведені в другій сторінці усного журналу під назвою «Герої не вмирають». У ній розповідалося про сучасних українських солдатів, вихідців з Полтавщини, які віддали своє життя у воєнних діях на сході України. Хвилиною мовчання присутні віддали шану героям. Але найбільше емоцій у присутніх викликала третя сторінка «Герої серед нас. Про участь  випускників технікуму в АТО». Студенти Затєвахін Владислав, Леш Ростислав, Бутяга Денис і Шостя Ярослав виступили з розповідями про своїх земляків, які сьогодні зі зброєю в руках захищають незалежність України. Окремо було згадано випускників технікуму, а нині – бійців АТО, які борються за українську волю з іноземними загарбниками. 
       Кульмінацією Тижня правознавства стала урочиста посвята першокурсників у студенти-юристи і святковий концерт. Клятву юриста від імені студентів першого курсу зачитала студентка групи ПР-11 Писаренко Ольга. На свято були запрошені почесні гості: начальник Полтавського міського управління юстиції Лутченко Олександр Миколайович, заступник начальника Полтавського міського управління юстиції  Єлізарова Любов Сергіївна, державний реєстратор Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Петренко Наталія В’ячеславівна та помічник судді Апеляційного суду Полтавської області Пашаєва Еллада Вагіфівна. Також на цей захід до технікуму завітали майбутні абітурієнти, учні 9-Б класу Полтавської ЗОШ № 37, які до того ж підготували музичний дарунок. Зі словами привітання до майбутніх правників з нагоди Дня юриста і посвяти звернулася голова циклової комісії юридичних дисциплін Коломієць Ольга Олександрівна. Вона зачитала наказ директора технікуму про відзначення грамотами студентів Пасічниченко Олександри, Федорченко Вікторії і Зибіна Павла за сумлінне ставлення до навчання і відмінні знання та оголошення подяки Грінченку О.М. і Лутченку О.М.  за вагомий внесок у теоретичне і практичне навчання студентів-правознавців. Завершився концерт фінальною піснею «Гімн юристів» у виконанні студентів групи ПР-21.
Підсумки проведених заходів Тижня правознавства були підведені та проаналізовані 10 жовтня на засіданні циклової комісії юридичних дисциплін.

Нестеренко О.М.,
викладач юридичних дисциплін

 

 

Переглядів: 910 | Додав: olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz